Oltchim SA în pericol de a ajunge la fier vechi

Urmăresc cu multă atenţie modul în care evoluează societatea Oltchim SA şi am mai scris despre ce se întâmplă acolo – https://constantinnita.wordpress.com/2016/08/24/s-o-s-oltchim/ Fac acest lucru deoarece m-am implicat foarte mult în eficientizarea acestei companii. Fără decizia mea de a găsi o soluţie pentru punerea în exploatare a secţiei de oxo alcooli probabil că nu mai vorbeam de Oltchim astăzi.

Îmi pare bine să aud că anul 2016 se va încheia cu un profit net de aproximativ 5 milioane de euro. În acelaşi timp, din păcate, se pare că procesul de privatizare va continua pe sistemul împărţirii patrimoniului pe “bucăţi” care vor fi vândute ca atare. Mare greşeală! Sper ca noul guvern să nu aprobe o asemenea procedură de vânzare pe “bucăţi”.

Această platformă funcţionează ca un întreg şi trebuie să rămână ca atare. Nu ne obligă nimeni să o privatizăm cu orice preţ. Compania trebuie listată la bursă prin majorare de capital, iar sumele obţinute pot fi investite în retehnologizarea unor secţii/sectoare de producţie. Nu este posibil ca, la procesul de privatizare, să participe firme care se ocupa de tăierea fierului vechi. De aceea, cea mai potrivită variantă este găsirea unui partener serios, cu experienţă în domeniu, sau listarea pe bursă.

Ministrul Economiei trebuie să se implice foarte serios pentru a încerca salvarea Oltchim şi păstrarea locurilor de muncă de aici.

Voi urmări situaţia companiei şi voi reveni cu noi puncte vedere.

Explore posts in the same categories: Semnal de alarma

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

7 comentarii pe “Oltchim SA în pericol de a ajunge la fier vechi”


  1. […] salvarea Oltchim şi păstrarea locurilor de muncă de aici”, a scris Constantin Niță pe blogul […]


  2. […] Această platformă funcţionează ca un întreg şi trebuie să rămână ca atare. Nu ne obligă nimeni să o privatizăm cu orice preţ. Compania trebuie listată la bursă prin majorare de capital, iar sumele obţinute pot fi investite în retehnologizarea unor secţii/sectoare de producţie. Nu este posibil ca, la procesul de privatizare, să participe firme care se ocupa de tăierea fierului vechi. De aceea, cea mai potrivită variantă este găsirea unui partener serios, cu experienţă în domeniu, sau listarea pe bursă.” , a scris Constantin Niță pe blogul său. […]


  3. Dv ati fost la guvernare când s-a produs declinul acestei societăți! știți foarte bine despre circul făcut de DD si Ponta pt privatizarea societății si cumpărarea acțiunilor!


    • In anul 2012, PSD a preluat aceasta unitate într-o situație foarte grea. Este adevărat ca s-a încercat privatizarea acestui combinat încă din 2011, dar nu s-a reușit si societatea a intrat in insolventa. Eu am preluat Ministerul Economiei in februarie 2014 si am luat decizia de creștere a producției, prin atragerea de capital privat, prin punerea in funcțiune a secției de oxo alcooli si astfel, la sfarsitul lunii noiembrie 2014 societatea a înregistrat profit operațional.


  4. […] salvarea Oltchim şi păstrarea locurilor de muncă de aici”, a scris Constantin Niță pe blogul […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: