Consultari interguvernamentale Romania-Israel

În perioada 20 – 24 iunie sunt într-o vizită oficială în Israel. În prima parte a vizitei, am programate o serie de întâlniri şi discuţii cu reprezentanţii unor importante companii din Israel iar marţi, 24 iunie, voi participa, împreună cu colegii mei din Guvern, la programul consultărilor interguvernamentale România – Israel.

În agenda vizitei sunt programate întâlniri cu:

  • Shlomo Group şi Israel Corp. – holdinguri cu activităţi în chimie, energie, transporturi maritime, automobile
  • Elbit System şi Israel Aerospace Industry (IAI) – companii din domeniul producţiei militare
  • Israel Electric Corporation – una dintre cele mai mari companii din Israel din domeniul energetic
  • Ta’avura Holdings şi Maman Group – companii cu activităţi în proiecte de infrastructură

România este o alternativă viabilă pentru investitorii israelieni. Printre avantajele ţării noastre se află: apartenenţa la Uniunea Europeană, poziţia geografică, mediul investiţional şi faptul că suntem un partener cunoscut pentru oamenii de afaceri israelieni. În contextul în care se are în vedere extinderea activităţii firmelor israeliene în străinătate, pot fi realizate parteneriate între firme româneşti şi israeline pentru proiecte comune în sectoare strategice precum: petrol şi gaze, energie, aeronautică, metalurgie, chimie, IT şi turism.

În anul 2013, valoarea schimburilor comerciale ale României cu Israel a fost de 491.8 mil USD. Exportul românesc în Israel a fost de 374.1 mil $, iar importul a fost de 117.7 mil $. În aceste condiţii, excedentul balanţei comerciale s-a consolidat, fiind de 256.4 mil $. Este cel mai ridicat nivel al schimburilor comerciale şi al exportului pe această relaţie. În primele 4 luni din 2014 schimburile au atins 162,6 mil.USD, cu 24,7% mai mult decat în perioada similară din 2013, iar exportul 116,4 mil.USD, cu o creştere de 39,5%.

Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 comentarii pe “Consultari interguvernamentale Romania-Israel”

  1. Ochiul din umbra Says:

    Avem nevoie ca de aer de infuzie de capital strain, de resuscitarea industriei si a agriculturii. Sa speram ca israelienii vor fi interesati sa investeasca in tara noastra si astfel sa se revigoreze economia, sa salvati industria chimica si de aparare, sa creati noi locuri de munca in intreaga tara si in special in judetul Brasov.

    Impreuna cu schema de sprijin care va dura 10 ani si urmeaza sa se aplice de la 1 august, cu investitorii straini si scaderea CAS cu 5 procente, stergerea datoriilor si alte scutiri cu certificatele verzi ( de pana la 85%), toate acestea sunt masuri benefice si realitati socio-economice.

    Chiar si intr-un context electoral, parteneriatele incheiate cu firmele straine sunt benefice pentru noi, mai ales daca tinem cont de framantarile si lipsa locurilor de munca.

    Ce ar insemna pentru Brasov, Fagaras si Victoria, de exemplu, crearea de noi locuri de munca? Mana cereasca si reactivarea fortei de munca locale, a sutelor de oameni care astfel ar contribui constant si consistent la bugetul consolidat al statului si inclusiv cel local.

    Sa speram ca reusiti sa aduceti cat mai multi investitori in tara si astfel sa contracarati lipsa de viziune a celor care conduc actualmente judetul Brasov. Cu Scripcaru si Cancescu ne-am lamurit cate parale fac.

  2. Dan Says:

    Se va produce Merkava in Romania? Avem nevoie ca de aer de tancuri moderne, bravul TR85 chiar si M1 e deja depasit. Israelul e dispus sa incheie un parteneriat cu un alt stat. Merkava e unul dintre cele mai bune tancuri din lume. Si testat in lupta.

    Oare de ce in ajunul fiecarei crize internationale – primul razboi, al doilea razboi mondial – Romania se trezeste ca nu e pregatita, nu are tancuri, nu are aviatie, nu are marina de razboi. Si pretul il plateste poporul, prin zeci si zeci de mii de morti. Pentru ca guvernantii nu au avut grija sa asigure apararea tarii.

    Nu e chiar o poveste: Israel e dispus sa dea Merkava unui alt stat. Daca merga in Columbia, de ce nu ar merge si la noi ? Lancerul a fost modernizat cu ei.

    http://www.israeldefense.com/?CategoryID=483&ArticleID=1260

    http://english.sina.com/world/2014/0608/707464.html

    Sper sa sa faca ceva pentru armata. Ar fi pacat sa fim din nou o frunza in vant. Degeaba sunt viteji soldatii si dispusi sa moara pentru tara. Trebuie sa aiba cu ce sa lupte.

    Or fi chiar asa paranoici polonezii cu programul lor de inarmare. Or fi paranoici suedezii cu noile decizii luate in privinta politicilor de aparare ? Si eu nu sunt riverani la nou punct fierbinte numit Marea Neagra.

    • Dan Says:

      aici e Merkava: http://en.wikipedia.org/wiki/Merkava

      alte optiuni ar fi Leoparzii germani. Abramsul … nu stiu daca avem infrasturctura pentru asa ceva.

      • CSU Brasov Says:

        Nu prea mai sint Leoparzi – majoritatea au ajuns in Polonia sia alte citeva tari. Singura optiune e sa le iei noi. Nu cred ca ro le poate plati! Un Merkava IV produs local ar fi ideal! I-ar pune pe rusi pe ginduri sia ar imbunatati si imaginea armatei Romane!


Lasă un comentariu