Proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda este tot mai aproape de finalizare

Astăzi m-am întâlnit, pentru a doua oară în ultimele zece zile, cu Ministrul Energiei din R.P. Chineză, Wu Xinxiong. Săptămâna trecută am avut o întâlnire foarte bună, la Beijing, întâlnire care a reconfirmat interesul Chinei faţă de proiectele României în sectorul energetic – reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, termocentrala de la Rovinari, hidrocentrala de acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti, modernizarea Complexului Energetic Hunedoara.

20_iunie_delegatie_china_026

În ceea ce priveşte dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă suntem într-o fază avansată a discuţiilor şi am încredere că în ultima parte a anului vom finaliza acest proces. Vizita Ministrului împreună cu reprezentanţii China General Nuclear Power Group (CGN) reconfirmă bunele relaţii dintre ţările noastre şi abordarea constructivă a partenerilor chinezi în procesul de analiză a viitoarelor investiţii.

Pentru România, proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă are o importanţă strategică, reprezentând soluţia optimă de acoperire a deficitului de putere după 2020, atât din punct de vedere tehnico-economic şi al termenului de realizare, cât şi din perspectiva utilizării resurselor interne şi infrastructurii naţionale existente, dezvoltate pe tipul de tehnologie CANDU.

Am urmărit cu interes paşii făcuţi de China în cooperarea cu Marea Britanie în ceea ce priveşte investiţiile, comerţul şi colaborarea la nivelul mediului de afaceri, iar România poate avea un statut similar în Europa Centrală şi de Est. Îmi doresc să implementăm cât mai multe dintre proiectele aflate în negociere, astfel încât începerea lucrărilor să se reflecte în mod direct la nivelul economiei naţionale prin revigorarea industriei localeşi crearea de noi locuri de muncă.

 

 

Reclame
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: