Listarea Electrica, pe drumul deschis de Romgaz

Bilanţul ofertei Electrica este unul pozitiv şi, cu siguranţă, va fi confirmat de listarea duală pe Bursa de la Bucureşti şi pe Bursa de la Londra. Exista o anumită aşteptare în piaţă faţă de această ofertă, aşteptare dată şi de parcursul celorlalte companii din energie listate anul trecut.

Rezultatele anunţate (1,95 miliarde de lei din listarea la bursă, la preţul de 11 lei pe acţiune) sunt o reconfirmare a drumului început în 2013, prin listările Transgaz (SPO), Nuclearelectrica (IPO) şi Romgaz (IPO).

De altfel, prin Romgaz am marcat o premieră, inaugurând o nouă abordare în ceea ce priveşte politica statului faţă de deschiderea companiilor de stat către capitalul privat – listarea duală, pe Bursa de la Bucureşti şi pe Bursa de la Londra. Am deschis acest drum, ca Ministru delegat pentru Energie, şi mă bucură faptul că echipa de la Departament a păstrat structura de succes promovată pentru listările companiilor de stat din energie.

Am afirmat de fiecare dată când am avut ocazia faptul că este nevoie de o nouă abordare în politica companiilor – orientarea către dezvoltarea regională. Electrica are şansa de a se dezvolta după această listare, urmărind oportunităţile regionale şi utilizând fondurile obţinute în urma listării pentru investiţii strategice.

În acest moment, România este pe harta investitorilor internaţionali. Principalele elemente care au contribuit la această performanţă sunt stabilitatea economică şi politică şi abordarea profesionistă a Guvernului în raport cu respectarea angajamentelor privind deschiderea companiilor de stat către capitalul privat.

Rămân de analizat factorii colaterali din perioada acestei listări, factori care nu pot fi ignoraţi mai ales când vorbim despre competiţia de pe piaţa de capital.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Listarea Electrica, pe drumul deschis de Romgaz”

  1. Reni Says:

    Succesul financiar al IPO Electrica este consolidat cu un element esential in situatia economiei romanesti post-criza…increderea.

    O dovada de incredere a fost suprasubscrierea pe transele de retail, cu volume importante care arata ca publicul nostru este increzator si pregatit pentru finantarea infrastructurii nationale.

    Acest model onest de atragere a romanilor in economie este poate cel mai important gest facut de Guvernul Ponta…o viziune corecta pentru depasirea blocajelor investitionale.

    Este meritul incontestabil al Dl. Ministru Constantin Nita in implementarea viziunii


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: