Debandada din comerţul exterior numită reformă

După cum am atras atenţia acum câteva saptamâni, activitatea comerţului exterior al României este pur şi simplu aruncată în aer. Spun acest lucru pentru că aşa numita reorganizare a activităţii de comerţ exterior din cadrul Ministerului Economiei este o simulare, o băşcălie.

Practic, nu cred că exista în UE vreo ţară care să aibă o asemenea structură. Nu mai vorbim de faptul că există o lege privind înfiinţarea Institutului de comerţ exterior care nu este pusă în aplicare. Ministerul se pare că nu are de gând nici să desfiinţeze Institutul, nici să pună ceva în locul acestuia.

De asemenea, împărţirea posturilor externe în două categorii şi anume, posturi de promovare şi investiţii străine şi posturi pentru birourile externe ale Ministerului Economiei iarăşi reprezintă o invenţie năstruşnică. Adică aceia care vor lucra în birourile ministerului nu vor putea face promovare pentru a aduce investiţii în ţară sau invers!? Adică 40 de salariaţi vor face promovare şi investiţii, iar ceilalţi 43 vor face reprezentare!?

Mai mult, am înţeles că se scot la concurs 37 de posturi. Vom vedem cine participă la aceste concursuri şi care vor fi criteriile de ocupare a acestor posturi.

Dacă aceasta este reforma în domeniul comerţului exterior atunci mai bine ar fi să desfiinţăm această activitate care este tratată cu o incompetenţă crasă.

Reclame
Explore posts in the same categories: Semnal de alarma

Etichete: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Debandada din comerţul exterior numită reformă”

  1. Ștefan Bruma Says:

    Interesant”!! A-și spune chiar mai mult /


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: