USL preia controlul administraţiei locale la Braşov

USL a preluat controlul administraţiei la Braşov prin câştigarea Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi a preşedintelui CJ. În acelaşi timp, am fost aproape de un rezultat istoric la Primărie. Candidatul USL, Cătălin Leonte, a fost devanstat cu doar 4 procente de candidatul PDL, primar în funcţie, George Scripcaru.

Spun că am fost aproape de o victorie istorică întrucât am reuşit să-l aducem pe Scripcaru de la un procent de peste 70%, cât avea acum două luni, la 44%.
Cel mai mare succes cred că este câştigarea Consiliului Local Braşov prin care vom putea să controlăm deciziile primarului PDL. USL a obţinut la CL 42,65%, iar PDL 32,97%.
Cătălin Leonte a câştigat 40,16%, iar George Scripcaru 44,92% din voturi. Diferenţa dintre cei doi candidaţi este doar de 5000 de voturi.
La preşedinţia Consiliului Judeţean, l-am sprijinit pe Aristotel Căncescu care, comparativ cu anul 2008, aproape că şi-a dublat numărul de voturi. Candidatul USL a câştigat cu 47,15%. Consiliul Judeţean a fost câştigat tot de USL cu 49,56%.

Doresc să le mulţumesc tuturor colegilor mei de la Braşov care au muncit foarte mult pentru a obţine aceste rezultate. Le mulţumesc şi celor doi copreşedinţi USL, dl. Victor Ponta şi dl. Crin Antonescu, care au fost alături de noi în timpul acestei campanii. În acelaşi timp, doresc să îi felicit pe toţi primarii USL şi PSD din ţară.

Aş dori să precizez că rezultatul de la Braşov nu este unul întâmplător. PSD a muncit foarte mult în ultimii ani la Braşov pentru a obţine aceste rezultate.
Ca dovadă, în luna martie când am realizat un sondaj împreună cu cei de la CURS, PSD se afla pe primul loc în sondajele de opinie cu peste 15 procente în faţa PNL şi la mare distanţă de PDL. Am sperat că asocierea cu PNL ne va ajuta să învingem PDL la Primărie. Din păcate, nu ştiu dacă transferul de voturi de la PNL s-a făcut în totalitate către candidatul nostru.

În aceste condiţii, aş dori să dezmit orice acuzaţie de blat sau înţelegere cu PDL la Primărie. La municipiul Braşov, PSD a pregătit un candidat de mai bine de un an de zile, Cătălin Leonte care a muncit foarte mult în această campanie electorală şi care a reuşit să-l coboare pe Scripcaru cu 30 de procente. Aşa cum am spus şi mai sus, de la 70%, cât avea în sondaje în luna martie, la 44%.
Eu cred că este un rezultat bun dar care, din păcate, nu ne-a ajutat să câştigăm Primăria. Acest lucru nu înseamnă, aşa cum s-a speculat, că am făcut o înţelegere cu contracandidatul. Înţelegeam astfel de afirmaţii dacă PSD punea un om de paie care lua doar 5-6% din voturi. Altfel nu pot accepta asemenea acuzaţii. Dacă fac un lucru cu partidul, îl fac să câstige, nu să piardă. Pot să accept unele greşeli, dar niciodată că aş fi acţionat în defavoarea partidului meu.

În plus, trebuie precizat faptul că s-a înregistrat un număr extrem de mare de fraude electorale în ziua votului. USL a depus mai multe sesizări la BEJ şi plângeri la poliţie. PDL a simţit că va pierde şi a făcut totul pentru a câştiga. De exemplu, una din metodele prin care s-a încercat favorizarea PDL a fost atribuirea de 4-5 buletine de vot pentru primar, deja ştampilate, unui singur alegător. Vă reamintesc, vorbim doar de 4 procente diferenţă care pot fi puse uşor sub semnul întrebării.
Să nu uităm nici de fondurile de care Scripcaru a beneficiat în ultimii patru ani de la guvernul PDL şi care nu ştim, în totalitate, pentru ce au fost folosite.

Încă o dată, doresc să-i felicit pe colegii mei pentru modul în care s-au implicat în această campanie şi să-i asigur că PSD este pe drumul cel bun.
USL a făcut o campanie foarte bună la Braşov, lucru apreciat de toate partidele politice din plan local, o campanie agresivă la nivelul argumentelor combinată cu eleganţă în toate acţiunile publice.

În acelaşi timp, le urez tuturor candidaţilor care au câştigat, multă putere de muncă, să dea dovadă de corectitudine şi transparenţă în toate deciziile legate de banul public şi de nevoile cetăţenilor.

Explore posts in the same categories: Brasov

Etichete: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “USL preia controlul administraţiei locale la Braşov”

  1. Reni Says:

    Nu inteleg acuzatiile de blat, Dl. Leonte a fost sustinut total, am fost chiar la ultimul mare miting de inchidere a campaniei la Romexpo, de fata au fost copresedintii USL, sustinerea organizatiei PSD Brasov a fost din tot sufletul, dovada numarul de voturi obtinute de candidatul nostru. Apoi Scripcaru nu a fost perceput ca o figura marcanta a guvernarii PDL – cum a fost Falca…care totusi a castigat la Arad…a fost blat si acolo ??

    Apoi pe fata si deschis, de ce ar fi acuzat Dl .Nita de blat…nu stiu…colegii liberali sunt prezentati in o parte a presei curati si nevinovati. Desi cei mai multi pedelisti din esaloanele mai putin vizibile au trecut in corpore la PNL.


Lasă un comentariu