2% versus 37% sau „cine m-a făcut om mare”

„Partidul sunt eu”, spune noul președinte PSD Brașov încercând să minimalizeze munca tuturor liderilor, care au fost sau încă se mai află în PSD. Cocoțat pe rezultatul partidului, obținut prin eforturi din partea primarilor și pe un trend favorabil la nivel național, Marius Dunca flutură steagul victoriei și amenință că îi va da afară pe toți cei care nu au fost de acord cu el.

De la început vreau să subliniez că acest rezultat este cel mai bun de până acum pentru PSD, ca partid. Să nu uităm însă că, și în 2012, PSD Brașov a avut 6 parlamentari, un ministru și mai mulți secretari de stat în guvernul format. Același lucru sper să reușească actualul președinte al partidului și în noul guvern. De asemenea, dacă vrem să fim corecți până la capăt trebuie să recunoaștem că rezultatul PSD rămâne la Brașov cu aproape 10 procente sub scorul național, la fel cum a fost întotdeauna. Îmi doresc ca acest procent să se mărească sau, cel puțin, să se conserve în perioada următoare.

Prin urmare, mi se pare corect ca felicitările pentru rezultatul de la Brașov să meargă, în primul rând, către primari și către oamenii din structura de bază a partidului. Nici cele 2 procente notorietate/încredere în județul Brașov ale președintelui Dunca și nici „munca” lui de 3 luni la conducere nu au dus partidul la 37% în aceste alegeri. Marius Dunca este un politician care a fost întotdeauna numit, pe diverse poziții și liste. Va trebui, la un moment dat, să și demonstreze singur!

Nici deciziile luate în aceste luni nu au fost în sprijinul direct al partidului – să nu uităm de postul de viceprimar de la Ghimbav cedat liberalilor (și implicit pe cel de primar de peste 4 ani) sau noncombatul pe subiectul căldurii în municipiul Brașov și multe altele. Lumea spune că sunt urmări ale înțelegerilor cu Scripcaru.

Pentru mine mizele politice s-au încheiat, dar acest lucru nu înseamnă că nu îmi mai pasă de partidul pe care l-am condus 20 ani și de oamenii care mi-au fost alături. Am crezut și încă mai cred că tinerii sunt șansa României. Dovadă – echipa tânără pe care am lăsat-o la PSD Brașov. Faptul că l-am susținut și l-am promovat pe Marius Dunca în ultimii ani, nu mă împiedică să trec cu vederea lipsa acestuia de caracter sau dorința de putere absolută pe care o manifestă de când este președinte.

Îmi doresc sincer ca președintele intermiar Dunca să își revizuiască abordarea față de colegi și să conștientizeze că echipa este cea care contează, iar oamenii vin voluntar la partid. Cultul liderului absolut sau epurările politice erau pe vremea comunismului. Și sperăm cu toții că acele vremuri au trecut!

 

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Politică

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: