Modificări „electorale” in companiile de stat

Am constatat ca in timpul campaniei electorale s-au întâmplat câteva modificări in structura unor companii naționale  precum Romgaz si Electrica. Sunt convins insa ca exista si alte companii la care s-a întâmplat aceleași lucruri.

Spre exemplu, la Romgaz s-a modificat modul de vot ceea ce a permis schimbarea consiliului de administrație si a președintelui acestuia. Binenteles ca au fost aduse persoane apropiate tehnocrației liberale. Din păcate, nimeni  nu a scos un cuvințel, dar sper ca actuala echipa de la PSD va analiza modul in care s-au făcut asemenea modificări si, mai ales, de ce.

Același lucru se întâmpla si la Electrica iar reprezentanții statului (Ministerul Energiei) nu spun nimic. De ce? Pentru ca își stabilesc pentru viitor sinecurile care nu nu sunt tocmai mici.

Ultima strigare este desființarea Electrica Serv unde lucrează peste 2000 de angajați si preluarea activității sale de către filialele de distribuție. Foarte probabil ca toate lucrările efectuate de aceasta filiala vor fi preluate, in timp, de către companiile căpușe susținute de unii membrii ai CA si AGA. Interesant, nu? Curios este si faptul ca sindicatele au fost de acord cu aceasta modificare. In condițiile in care Electrica sta pe o grămada de bani care ar putea fi puși la treaba in sensul investirii lor in tara sau in străinătate sau pentru sprijinirea filialei Electrica Serv de a participa la diverse licitații internaționale, conducerea a găsit cea mai comoda soluție – desființarea acesteia.

Si am putea continua cu exemple si din alte companii de stat.

Reclame
Explore posts in the same categories: Semnal de alarma

Etichete: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Modificări „electorale” in companiile de stat”

  1. Gheorghe Rotar Says:

    Domnule Nita, chiar crede-ti ca lucrurile se vor schimba/misca cu un nou guvern? cu stima Gheorghe


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: