Din 4 aprilie nu voi mai fi presedintele PSD Brasov. Multumesc tuturor!

Vreau să le mulţumesc tuturor membrilor cu care am lucrat de-a lungul timpului – cu unii încă de la început, cu alţii doar pentru scurte perioade sau doar în ultimii ani.

Care a fost obiectivul meu ca preşedinte al PSD Braşov? În afară, evident, de cel politic – câştigarea alegerilor – am crezut în formarea unei echipe unite. Această unitate ne-a ţinut împreună şi ne-a ajutat să trecem peste toate, şi bune şi rele. Această unitate ne-a adus azi la peste 30% din opţiunea de vot în municipiu şi aproape 40% în judeţ. Am făcut mari eforturi pentru a ne promova ideile şi proiectele într-un oraş cu preponderenţă de dreapta. Dar am reuşit! Am demonstrat că oamenii, calitatea lor, contează mai mult decât orientările politice.

Pentru echipa rămasă îmi păstrez acelaşi sfat – fiţi uniţi!

Politica românească este atipică și am ajuns să nu ne mai găsim reperele, valorile. Schimbăm cu o ușurință fantastică oameni, sisteme! Este trist, pentru că acestea sunt semne ale lipsei de caracter. Etica, valorile, credințele nu se schimbă de la o zi la alta, ca o adiere de vânt! Eu am fost întotdeauna şi voi rămâne un adept al social-democraţiei. Astăzi, uitându-ne la starea societății românești, este nevoie, mai mult ca oricând, de politici social-democrate…de oameni dedicați aplicării acestor politici.

Din păcate, la nivel central, PSD trece prin momente foarte grele și pare că traversăm o criză de identitate – ideologică și de resurse umane. Criza instaurată după pierderea alegerilor prezidenţiale a lăsat urme adânci. Toate deciziile şi acţiunile ulterioare demonstrează că nu reuşim să ne mai găsim drumul. Mai rău, nu mai suntem o voce coerentă în spaţiul public românesc! Nu ne mai facem auziţi! Şi mai rău, nu ne mai putem face auziţi nici măcar în interiorul partidului, la noi acasă!

Această atitudine este profund dăunătoare! Cred cu tărie în diversitatea de opinii…opinii argumentate care, chiar dacă nu sunt în acord cu ceea ce mi-aș dori eu să aud, aduc plusvaloare dezbaterii publice! Suprimarea exprimării sau discursul sec, plin de ură, lipsit de substanță sunt pericole pentru dezvoltarea unei societăți, pentru progres! Din păcate, au devenit constante în spațiul public românesc și în interiorul partidelor…

Îmi doresc ca PSD să reuşească să treacă peste această perioadă de criză, iar o nouă generaţie de politicieni, susţinători ai social-democraţiei, să reconfirme puterea acestui partid pe care milioane de români încă îl văd ca factor determinant în evoluţia României.

Sfatul pe care îl dau celor tineri – şi am promovat foarte mulţi tineri în ultimii 10 ani – este să nu sară etape în cariera lor – nici în cea profesională, nici în cea politică. Altfel lipsa experienţei vă va ajunge din urmă, mai devreme sau mai târziu, şi vă va duce la eşec.

Și, cel mai important, politica este despre oameni și pentru oameni! Nu pierdeți contactul cu ei. Discutați cu ei, munciți pentru ei și veți vedea rezultatele! Deschiderea, dialogul și grija față de problemele societății trebuie să vă ghideze în cariera politică!

Prezentul înseamnă trecut şi viitor la un loc, experienţă şi curaj. Colaborarea între generaţii este esenţială, mai ales într-un partid politic. Aş spune chiar: în politică mai mult decât în orice alt domeniu, experienţa este esenţială. Te ajută să înţelegi mai bine lucrurile, să iei decizii corecte, să negociezi mai bine.

Doresc să urez noii echipe mult succes în toate! Se apropie cele mai importante alegeri – cele locale. PSD Braşov are prima şansă, atât la Primărie, cât şi la Consiliul Judeţean.

Am fost o mare familie la PSD Brașov şi sper că veţi rămâne la fel!

Reclame
Explore posts in the same categories: Brasov

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Din 4 aprilie nu voi mai fi presedintele PSD Brasov. Multumesc tuturor!”


  1. Mai devreme sau mai tarziu tot trebuie schimbata garda….felicitari ptr activitate!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: