Romania va incheia anul cu o crestere economica in jurul cifrei de 3%

Datele publicate astăzi de Institutul Național de Statistică confirmă faptul că economia României continuă să înregistreze rezultate pozitive, infirmându-se zvonurile privind recesiunea tehnică.

Încă din luna august a acestui an, atrăgeam atenția asupra modului incorect în care este folosit termenul de ,,recesiune”. Menționam faptul că o economie nu poate fi în recesiune când aceasta crește cu 2,6% într-un semestru față de aceeași perioadă a anului precedent.

Avansul PIB, de 1,9%, în cel de-al treilea trimestru comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, ne plasează pe primul loc la nivelul UE, înaintea Poloniei (0,9%). Rezultatul continuă nivelul creșterii înregistrate pe parcursul acestui an, materializându-se printr-o creștere de 3,1% pe primele nouă luni ale acestui an.

Avansul economiei României se bazează în principal pe două componente – producție industrială și exporturi. Acestea două reprezintă elemente de bază în strategia economică a României, fapt pentru care Guvernul Ponta a luat măsurile necesare pentru consolidarea activității industriale, respectiv pentru dezvoltarea IMM-urilor și stimularea extinderii companiilor românești pe piețele externe.

Trebuie remarcat faptul că, raportat la trimestrul al treilea din 2013, România a înregistrat cea de-a doua mare creștere din Uniunea Europeană, cu un nivel de 3,3%, pe primul loc situându-se economia poloneză.

Am încredere că România va încheia anul cu o creștere economică în jurul cifrei de 3%, menținându-și stabilitatea acumulată în ultimii doi ani. Guvernul va continua să implementeze măsurile necesare pentru dezvoltarea mediului de afaceri, atragerea investițiilor străine directe și demararea unor proiecte majore de infrastructură care își vor replica efectele în economia națională prin crearea de noi locuri de muncă și repornirea industriei locale.

Reclame
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Romania va incheia anul cu o crestere economica in jurul cifrei de 3%”

  1. Active News Says:

    Foarte interesant blogul. Felicitari pentru intreaga activitate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: