Romania, primul stat pentru care CE a autorizat schema de ajutor de stat pentru marii consumatori

Anunțul Comisiei privind aprobarea schemei de reducere a certificatelor verzi pentru marii consumatori de energie din România reconfirmă necesitatea susținerii industriei europene în vederea menținerii competitivității acesteia.

Trebuie remarcat faptul că suntem primul stat membru al UE pentru care, în baza Orientărilor privind ajutoarele de stat pentru protecţia mediului şi energie pentru perioada 2014-2020, publicate în luna aprilie 2014, Comisia Europeană a adoptat decizia de autorizare a schemei de ajutor de stat fără deschiderea vreunei investigaţii.

Am încredere că implementarea acestei scheme va avea o importantă contribuție la menţinerea competitivităţii pe piaţa europeană şi internaţională a industriilor electrointensive din România.

Este un pas înainte făcut de România în vederea menținerii activității industriale, acest sector asigurând direct aproximativ 760.000 locuri de muncă şi indirect aproximativ 1.500.000 (la nivelul anului 2012).

Încă din 2013, atrăgeam atenția asupra impactului prețului energiei asupra competitivității industriei. Aminteam la acel moment faptul că România are nevoie de măsuri care să asigure o structură de cost suportabilă pentru consumatorii casnici și cei industriali. Din acel considerent a fost adoptată OUG pentru modificarea și completarea Legii 220/2008 și, din același considerent, am promovat schema de sprijin pentru marii consumatori.

Consider că este important să avem un echilibru la nivelul costurilor suportate de consumatori, să avem o industrie competitivă și să păstrăm locurile de muncă astfel încât să creăm premisele unei creșteri economice sustenabile.

Reclame
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: