Am semnat un memorandum cu Turcia pentru interconectarea electrica

Împreună cu omologul meu din Republica Turcia, am semnat astăzi Memorandumul de Înţelegere între Departamentul pentru Energie al României şi Ministerul Energiei şi Resurselor Naturale al Republicii Turcia privind cooperarea în dezvoltarea interconexiunilor din domeniul energiei electrice între România şi Republica Turcia.Semnare Memorandum_23.01_foto 2

Este un pas înainte în colaborarea noastră pentru interconectarea României şi Turciei, acest Memorandum reprezentând baza implementării viitoarelor proiecte comune.

Cooperarea regională este esenţială pentru creşterea economică şi dezvoltarea regională. În acest sens, vreau să reiterez angajamentul în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelelor de interconectare cu Moldova, Serbia, Ungaria, Bulgaria în vederea consolidării securităţii energetice şi creării oportunităţii pentru exportul de energie în regiune. În acelaşi timp, colaborarea cu Turcia reprezintă un element important pentru sectorul energetic din România, din perspectiva valorificării potenţialului de export.

Un potential proiect comun este cablul submarine România – Turcia. Este un proiect de interes Pan–European, cu o contribuţie importantă în dezvoltarea pieţei regionale de electricitate în perspectiva integrării acesteia în piaţa UE, o soluţie pentru exportul de energie pe piaţa din Turcia şi pe pieţele adiacente.

În următoarea perioadă, în baza Memorandumului semnat astăzi, Operatorii Sistemului de Transport din România şi Turcia vor întreprinde paşii necesari, ţinând cont de legile şi reglementările din propriile ţări, ca şi de legislaţia Uniunii Europene, pentru a stimula schimburile directe de energie electrică între cele două ţări.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Am semnat un memorandum cu Turcia pentru interconectarea electrica”

  1. Reni Says:

    Dupa un numar important de ani in care doar s-a discutat, iata, acest moment sintetizat prin aceasta imagine a semnarii Memorandului…momentul trecerii la realizarea proiectului cablului energetic submarin intre Romania si Turcia.
    Semnarea documentului de catre partea turca…este momentul esential in realizarea proiectului.
    Un moment de bucurie, nascut din multa munca !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: