Spiritul de fair-play lipseşte de la UDMR Covasna

De-a lungul anilor, UDMR nu a reuşit sau nu a dorit să introducă alt subiect principal în agenda sa politică în afara speculaţiilor cu privire la statul maghiarilor din România. De cele mai multe ori temele puse în discuţie sunt false sau exagerate. Propunerile sociale sau economice sunt pe ultimul loc în discursul politicienilor unguri din România.

Ultima ispravă a UDMR vine de la UDMR Covasna şi are tentă fotbalistică. Organizaţia din Covasna aflată în lipsă de inspiraţie, dar cu o îndrăzneală ce te lasă aproape fără replică, a considerat potrivit să reclame la FIFA suporterii români pentru comportament antimaghiar.

„Este inacceptabil pentru noi ca in timp ce urmarim la televizor meciul, sa vedem ca unii vor sa ne alunge din tara. Daca se intampla astfel de lucruri, de fiecare data trebuie sa avem o reactie ferma. Nu putem tolera ca meciurile de fotbal sau oricare alt eveniment sportiv sa fie spatiul invrajbirii, intolerantei si al urii”, precizeaza semnatarii scrisorii.

Nu doresc să intru într-o divergenţă cu UDMR, dar cred că toată lumea a urmărit ceea ce s-a întâmplat în ziua meciului – atitudini violente ale suporterilor maghiari, semne obscene la intonarea imnului naţional al României, lozinci privind autonomia ţinutului secuiesc etc.

Din punctul meu de vedere, fiind vorba de un meci de fotbal la care suporterii au, de obicei, reacţii exagerante, găsesc total neadecvată reacţia UDMR Covasna şi nu o pot cataloga decât ca o încercare de manipulare a opiniei publice şi o instigarea a propriilor susţinători la menţinerea subiectului în spaţiul public.

Dacă semnatarii scrisorii ar fi îndemnat la un comportament civilizat al tuturor suporterilor, români şi maghiari, la meciurile de fotbal – întrucât este clar că schimbul de replici s-a radicalizat în ultima perioadă – m-aş fi alăturat demersului lor. Altfel, acţiunea lor este una stric de imagine, fără nicio legătură cu fair-play-ul specific oricărei competiţii, fie ea sportivă sau… politică.

Explore posts in the same categories: Politică

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: