Ce spun românii despre viitoarea capitală a Regiunii Centru?

Am văzut, zilele trecute, un sondaj de opinie realizat în Regiunea Centru pe tema regionalizării care mi-a confirmat afirmaţiile făcute până acum. Românii spun că alegerea capitalei ar trebui să se facă, în primul rând, în funcţie de importanţa economică. Următoarele criterii sunt legate de: infrastuctură, cultură şi turism, suprafaţă.

Aşa cum am prezentat în materialele anterioare postate pe blog, din Regiunea Centru Braşovul este oraşul care se află pe primul loc la categoriile de mai sus. Anunţurile recente privind construirea aeroportului şi autostrăzii Comarnic-Braşov, completează perfect profilul Braşovului ca şi capitală regională. Locuitorii din această regiune consideră că oraşul Braşov are şi atuul faptului că este mai aproape de capitala ţării, Bucureşti, dar şi că are o suprafaţă mai mare, o infrastructură mai bună şi un număr de locuitori mai mare.

Mă bucură faptul că majoritatea consideră că potenţialul economic este principalul indicator după care să ne ghidăm când luăm această decizie. Aşa cum am mai precizat, acest lucru va ajuta întreaga regiune, în primul rând, prin atragerea investitorilor.

Cu privire la alegerea viitorilor guvernatori/preşedinţi ai regiunilor administrativ-teritoriale, peste 70% dintre românii vor să fie implicaţi în această decizie prin exprimarea votului direct. Este foarte bine că oamenii doresc ca părerile lor să fie luat în considerare.

Mi-aş dori ca şi autorităţile locale să se implice mai mult în promovarea acestui subiect de acum înainte. Mulţi români au declarat că sunt la curent cu tema regionalizării, dar nu ştiu exact ce presupune acest lucru şi cum îi va afecta, iar din această cauză au tendinţa de a nu fi de acord cu proiectul.

Acesta este şi motivul pentru care susţin o dezbatere publică intensă pe acest subiect. Cetăţenii trebuie să fie informaţi care sunt avantajele, dar şi dezavantajele regionalizării, dacă România este pregătită pentru un proiect de asemenea anvergură, cu cei îi ajută pe ei personal, cum influenţează viitorul propriului oraş şi al regiunii etc.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Brasov

Etichete: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 comentarii pe “Ce spun românii despre viitoarea capitală a Regiunii Centru?”

 1. ALEX Says:

  DOMNUL DRAGNEA A DECLARAT LA IASI DUPA ACEST SONDAJ
  CA VA FI FOARTE GREU DE ALES INTRE SIBIU SI BRASOV SI IA CHIAR IN CALCUL SA PUNA 2 CAPITALE IN REGIUNEA CENTRU

 2. ALEX Says:

  NU VAD DE CE DOMNUL DRAGNEA SPUNE CA VA FI FOARTE GREU DE ALES INTRE BRASOV SI SIBIU INTRUCAT RAPORTUL CONREG PE REGIONALIZARE DA FAVORIT CLAR BRASOVUL IN TOATE STUDIILE SOCIO ECONOMICE . MU MAI INTELEG CE FEL DE REGIONALIZARE VREA SA FACA DOMNUL DRAGNEA

 3. florindanteodorescu Says:

  zilele astea la sibiu se promoveaza un mare act de cultura: MERSUL PE PICIOROANGE!

 4. i.o.flavius Says:

  Lucrurile sunt in evolutie aici si cred ca nu ar trebui scapate din vedere, de sub control… E o „batalie” care ar trebui castigata, o miza cu repercusiuni pe termen lung (inclusiv de popularitate, orgoliu istoric sau electorale!). Sunt voci care exprima si alimenteaza deja nemultumiri care se pot transforma in tavalug in perioada urmatoare.
  Iata un mic exemplu:
  http://regiuneacentru.ro/2013/07/editorial-dan-lupu-sibiul-a-mai-facut-un-pas-spre-capitala-regionala-brasovul-ignorat-sibiul-favorizat-de-pnl-si-psd/

  Cele bune!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: