Un nou început pentru PSD

Ultimul congres înseamnă pentru PSD un nou început, atât în interiorul organizaţiei, cât şi ca partid aflat la guvernare. Chiar dacă nu au existat prea multe schimbări la nivelul oamenilor din conducere, responsabilitatea noastră este mult mai mare şi este necesară implicarea tuturor pentru a reuşi să ducem la capăt ceea ce ne-am propus.

Aş dori să mulţumesc tuturor colegilor care mi-au acordat încrederea lor şi au decis să mă sprijine pentru un nou mandat ca vicepreşedinte. Acest lucru înseamnă că munca mea este apreciată. Le mulţumesc tuturor participanţilor şi le urez multe reuşite, pe plan profesional şi personal!

Avem cu ce să ne mândrim de la ultimul nostru Congres. Am reuşit multe lucruri bune. Marile victorii au fost câştigate de noi în această perioadă: am înlăturat Guvernul PDL, am câşigat alegerile locale şi parlamentare, iar primul-ministru al României este din partea PSD.

Toate acestea au reprezentat pentru noi un nou început. Şi nu numai pentru noi, pentru România în general. Când am ajuns anul trecut la guvernare a trebuit să o luăm de la zero, ba chiar mai rău. Am îndreptat mai întâi nedreptăţile făcute românilor şi abia de anul acesta am început să implementăm măsuri concrete anticriză.

Din nou, PSD ajunge să conducă România într-un moment de răscruce. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul guvernării Năstase care a însemnat startul dezvoltării României moderne. PSD-ul a fost şi rămâne partidul capabil mereu să o ia de la zero, să repare ce strică alţii, să aibă o viziune actualizată asupra dezvoltării României.

Guvernul USL nu vrea să joace rolul de gestionar al ţării, de contabil etc. Guvernul Boc a fost unul singur şi aşa sperăm să rămână! Deciziile şi măsurile pe care le luăm au rolul de a ajuta la dezvoltarea ţării, de a ne folosi resursele în modul cel mai înţelept şi eficient, de a poziţiona corect România în contextul european şi mondial. Bineînţeles, în conformitate cu acordurile europene şi internaţionale care ne impun anumite restricţii. Aşa cum am mai spus însă, nu ne opreşte nimeni, nici FMI, nici Comisia Europeană, să căutăm cele mai bune soluţii pentru noi.

Energia este printre domeniile prioritare ale guvernării USL. Este unul dintre sectoarele economice din care România poate scoate bani în perioada următoare, iar eu sunt decis să o transform în sursă de venit pentru ţara noastră. Toate lumea trebuie să înţeleagă însă câteva lucruri. Suntem în 2013 în plină criză mondială. România este printre cele mai afectate ţări din Europa. Nu putem continua pe aceeaşi linie ca acum 3-4 ani. Drumul acela nu mai poate fi susţinut. Fie regândim totul pe noi coordonate, fie îngropăm cea mai rămas din economia românească.

Industrie sau energie regenerabilă? Facturi mari la energie sau certificate verzi? Internaţionalizare sau păstrarea vechilor obiceiuri?… Sunt întrebări la care toţi aşteaptă răspunsuri. Ce vreau eu să înţelegeţi este că nu intenţionez să înlocuiesc tot ce s-a făcut până acum. Pentru unele lucruri există cale de mijloc, altele trebuie să evolueze însă.

Din punct de vedere economic, ne aşteaptă o perioadă grea dar căreia sunt convins că îi putem face faţă. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să rămâne uniţi, să avem idei bune şi să respectăm dorinţele românilor.

 

Reclame
Explore posts in the same categories: Politică

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 comentarii pe “Un nou început pentru PSD”

 1. Dan Says:

  Sa nu uitati de Brasovul nostru… cat despre romgaz si transgas trebuie sa ramana in regiunea centru … cat despre sibienii ar trebui sa sa uite sa vada unde sunt resursele de gaze din subteran (Tg. Mures)…

 2. Dan Says:

  Daca tot se vrea energie ieftina de ce nu investiti in energia nucleara? este cea mai ieftina si nu este dependenta de mama natura… in toata lumea functioneaza 450 reactoare de mai mult de 30 ani si au fost numai 3 accidente …
  Daca vrem sa repornim industria grea ne trebuie costuri reduse la energie…

 3. Reni Says:

  Interviu acordat Agerpres de Dl. Ministru Nita

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/191305-INTERVIU-Constantin-Nita-Unele-companii-producatoare-de-energie-ar-putea-intra-in-faliment-in-2014-data-fiind-situatia-actuala.html

  Sinteza a problematicii industriale :”Care ar direcţiile principale pentru reindustrializare?
  Constantin Niţă: Mă gândesc la o serie de direcţii principale, dar reprezintă opinia personală şi nu poate fi considerată părerea partidului. Aş dezvolta parcurile industriale, clusterele industriale. Din păcate, în România sunt foarte puţine şi banii alocaţi de UE nu sunt folosiţi cum trebuie sau nu sunt folosiţi deloc. M-aş concentra pe finanţarea IMM, pentru că au un rol important, pe finanţarea prin intermediul unui fond de investiţii de risc. L-am promovat încă din 2009, dar nimeni nu l-a luat în considerare. Unii din neştiinţă, alţii din rea voinţă. Este un fond pe care statul ar trebui să-l folosească. Fondurile de investiţii de risc permit statului să se implice mai mult în economie cu capital minoritar, nu neapărat majoritar. Apoi este importantă folosirea mult mai eficientă a celor două fonduri de garantare şi contragarantare ca mijloace care pot duce la finanţarea mai uşoară a IMM. De asemenea, poate fi creată o bancă pentru IMM. Sunt o serie de măsuri care ar putea conduce la revitalizarea măcar a intenţiei de reindustrializare, dacă nu la realizarea ei. „

 4. ion adrian Says:

  Cristos a Inviat!

  Din tot ce spuneti ptr mine ramane :

  „Ce vreau eu să înţelegeţi este că nu intenţionez să înlocuiesc tot ce s-a făcut până acum. Pentru unele lucruri există cale de mijloc, altele trebuie să evolueze însă.”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: