Listarea Transgaz = 72 milioane de Euro, rezultatul profesionalismului şi muncii în echipă

Vânzarea pachetului de acţiuni Transgaz este, fără îndoială, semnalul care ne confirmă că suntem într-o perioadă în care ne bucurăm de încrederea investitorilor. Spuneam încă de la preluarea mandatului că stabilitatea economică şi politică vor fi elementele care vor genera reacţii pozitive la nivelul mediului de afaceri.

Evident, există opinii şi opinii, însă, dacă pentru anumite persoane, ,,a strica” presupune încasarea de către statul român a 72 milioane Euro pentru 15% din Transgaz, într-adevăr nu pot spune decât că faptele vorbesc:

Modul de lucru a fost transparent, după cele mai înalte standarde în materie de stabilire a ofertei

Pretul platit de marii investitori pentru o actiune Transgaz a fost de 179 de lei, cu 8 lei peste pragul minim anuntat

Cumparatorii mici, cei care au achiziţionat până la o mie de acţiuni, au plătit 170 de lei

Am respectat, în premieră pentru România ultimilor ani, graficul stabilit cu FMI în privinţa listării

Este primul pas al drumului pe care l-am început în acest an pentru deschiderea companiilor către capitalul privat. Nuclearelectrica, Romgaz, Complexul Energetic Oltenia – toate au, din punct de vedere strategic, un potenţial extraordinar. Acest potenţial trebuie văzut într-un context mai larg, regional.

Vorbim despre sistemul energetic românesc, vorbim despre resursele ţării. Însă, ceva a lipsit în ultimii ani – acţiunea coordonată şi colaborarea principalilor actori responsabili de dezvoltarea sistemului economic per ansamblu. Rezultatul obţinut ieri, pentru Transgaz, se datorează în principal acestei colaborări, muncii în echipă. Accept criticile fundamentate şi cred că există întotdeauna loc de mai bine, la fel de mult cum cred că faptele vorbesc pentru noi.

În decembrie, am pornit la un drum, într-un domeniu complex – energia, domeniu care este factor determinant pentru sectorul economic. Voi continua în demersul meu de restructurare a sistemului energetic pentru că am convingerea că, fără o reaşezare a sistemului, vom rămâne la stadiul de discuţii despre potenţial, fără a avea rezultate concrete.

 http://stiri.tvr.ro/ministrul-delegat-pentru-energie–despre-vanzarea-transgaz–mai-mult-de-atat-nu-se-putea_29491.html

http://www.bursa.ro/statul-ia-72-milioane-euro-pe-15-procente-fata-de-oltchim-oferta-transgaz-e-un-succes-net-203908&s=piata_de_capital&articol=203908.html

http://www.eubusiness.com/news-eu/romania-imf-energy.o1f

http://www.bbj.hu/business/romania-pockets-usd95-mln-from-transgaz-stake-sale-_65540

http://www.novinite.com/view_news.php?id=149641

Reclame
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 comentarii pe “Listarea Transgaz = 72 milioane de Euro, rezultatul profesionalismului şi muncii în echipă”

 1. Reni Says:

  Listarea Transgaz a fost un succes, suprasubscrierea indicand aceasta pe o piata mondiala inghetata. Voci interesate acuza cum intentia ministrului de a infiinta sedii secundare la Bucuresti pentru Transgaz si Romgaz ar fi daunat listarii…dpv al valorii totale.
  Adica fondurile de investitii auzind ca aceste companii incep sa devina jucatori regionali, si prin prezenta reprezentativa in capitala, vezi Doamne au inceput sa dramuiasca efortul investitional. Cred ca situatia este total opusa, ma indoiesc ca Chevron si Exxon considera o situatie profesionista sa se deplaseze la Medias de fiecare data cand vor sa discute.

 2. Reni Says:

  Dl. Ministru, felicitari pentru succesul inregistrat in candidatura dvs. la functia de Vicepresedinte al PSD ! Mesaj de incredere al partidului pentru actiunea de reorganizare a sistemului energetic romanesc.

 3. vasile antonescu Says:

  din pacate nu pot face comentarii tehnice pe subiect. ce stiu sigur insa ca e ca pana acum a cam fost haos in tot ce inseamna energie la noi- valorificarea ei, producerea etc. e nevoie de coerenta, o viziuna unitara pe termen mediu si lung si, evident, vointa. ideea de a infiinta un minster exclusiv dedicat energiei o consider salutara si necesara. cel ales sa conduca inclin sa cred ca e potrivit.


 4. […] la preţul de 11 lei pe acţiune) sunt o reconfirmare a drumului început în 2013, prin listările Transgaz (SPO), Nuclearelectrica (IPO) şi Romgaz […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: