Trocul lui Johannis: „Intru în PNL dacă faceţi Sibiul capitală regională”

Domnul Johannis a declarat, zilele trecute, cu o seninătate şi cu o îndrăzneală extraordinare că unul dintre scopuri principalele pentru care a intrat în PNL este să ajute Sibiul să devină capitala Regiunii Centru în urma împărţirii adimistrative, iar dumnealui, implicit, să devină guvernator. Pe scurt: „Scopul scuză mijloacele”. De altfel, a ţinut şi să-şi ceară scuze în faţa sibienilor că a făcut un lucru atât de „ruşinos” şi a intrat în politică.

Este de neacceptat o astfel de poziţie din partea dlui. Johannis din mai multe motive:

 1. După ce am asistat patru ani la tipul de politică impus de PDL, în care mulţi au intrat în politică pentru a obţine o funcţie, o asemenea mărturisire pare făcută fără niciun fel de jenă. Ştiu că poate să sune populist, dar, în politică, dacă eşti un om cu oarecare conduită morală, intri mânat de anumite principii şi valori pe care doreşti să le promovezi. În niciun caz pentru că vrei să obţii o funcţie sau să faci lobby pentru un anumit proiect.
 2. Sibiul nu va putea deveni capitală regională atât timp cât există Braşovul. Toţi indicatorii economici ai Braşovului îi sunt superiori.

Dl. Johannis aduce drept argument forte faptul că Sibiul este în centrul regiunii. Şi de ce ar trebui să fie decisiv acest lucru?! Cred că trebuie să alegem drept capitală a fiecărei regiuni oraşul cel mai dezvoltat economic şi cu cel mai mare potenţial. Aşa se întâmplă în toate ţările din lume. Regionalizarea administrativă a fost decisă pentru a atrage mai mulţi investitori, mai multe fonduri europene etc. În aceste condiţii cred că nu încape îndoială că Braşovul este cel mai potrivit.

Dl. Johannis a vrut să fure startul, cum se spune, şi a început campania de lobby mai devreme. Şi chiar dacă a încercat să-şi atenueze declaraţiile adăugând că nu este sigur că intrarea în PNL îi va garanta acest lucru, presupunem cu toţii că deja există anumite discuţii.

Ceea ce îi pot garanta dlui. Johannis este că braşovenii vor veni cu argumente foarte puternice pentru oraşul lor. Nu vor permite ca acest troc să fie dus până la capăt. M-au sunat foarte mulţi oamenii din Braşov extrem de indignaţi care doresc să ia atitudine şi să se exprime.

Dacă ar fi să urmărim logica politică a dlui. Johannis, mă aştept ca următorul argument aruncat în această „luptă” să fie legat de faptul că Braşovul este condus de un primar aflat în opoziţie, iar dumnealui este de partea puterii. Acum.

În opinia mea, dacă dorim ca împărţirea pe regiuni administrative să fie una eficientă pentru români, trebuie să eliminăm orice implicaţie politică. De altfel, dacă ar fi să facem alegeri, sunt sigur că majoritatea ar vota pentru Braşov. Potenţialul economic şi turistic se află în creştere, iar autostrada şi aeroportul care se vor construi în perioada următoare, vor transforma Braşovul în cea de-a doua capitală a României, indiferent dacă vrea sau nu dl. Johannis.

În final, aş vrea să le transmit un mesaj colegilor mei, autorităţilor din Braşov şi tuturor braşovenilor – să iasă public şi să se laude cu oraşul lor!

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Transilvania

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

15 comentarii pe “Trocul lui Johannis: „Intru în PNL dacă faceţi Sibiul capitală regională””

 1. Sibiu Says:

  Buturuga mica rastoarna caru’ mare!!!


  • Mare adevar ai grait, prietene din Sibiu! Dar ce ai zice de Fagaras, ca este la jumatatea drumului dintre Brasov si Sibiu, adica fix in centrul tarii.

   In alta ordine de idei, lasand gluma la o parte, cred ca regionalizarea este o mare tampenie menita doar sa destabilizeze tara ( prin faramitarea ei in mai multe regiuni, devenind o prada usoara in calea navalitorilor). Pin aceasta regionalizare si „galscheava” iscata in jurul ei o sa se ajunga doar la lupte de suprematie si cohorte intregi de birocrati angajati politic.

   Ideea nastrusnica a marelui strateg PSD, vicepremierul Dragnea, de a impaca si varza si capra , o sa duca exact la ceea ce am afirmat mai sus. Plus ca pui oamenii pe drumuri fara rost si cheltuieli suplimentare. Cum adica sa fie capitala resedinta de regiune intr-un judet, iar administratia in altul, etc ?

   Adica, eu ca si fagarasean sau un cetatean din Alba, Sf. Gheorghe, Mures, Covasna, sa mergem pana la Brasov pentru o hartie si aprobarea si semnarea ei sa se faca la Sibiu ? Un nonsens !!! Pai noi avem timp si bani de cheltuit pe drumuri ca sa vedem Sibiul sau Brasovul ???????????????

   Imi aduc aminte de perioada de trista amintire cand trebuia sa mergem pana la Brasov (resedinta de judet) doar ca sa ne putem face pasaportul, sa platim contributia la Casa de Pensii sau la cea de Sanatate si etc…

   Concluzie : regionalizarea este o aberatie cat casa si generatoare de guvernatori-dictatori-tirani care sa manevreze dupa bunul plac regiunea respectiva.

   Solutia : sa ramana tara asa cum este, dar banii sa fie administrati de fiecare judet in parte, iar Bucurestiul sa iasa din carti. Abia atunci o sa fie prosperitate in fiecare judet al tarii.

 2. Marius C. Says:

  Sibiul a fost Capitala culturala europeana, are toata infrastructura necesara ca sa fie cel putin capitala regionala.
  In plus, are si aeroport.

  • Dan Says:

   Si in Brasov o sa fie aeroportul gata cat de curand…si poate va fi chiar un aeroport international…
   Pista va avea 4,5 km terminalu in schimb nu va fi pentru trafic international … dar inca nu se stie

 3. manu Says:

  Am uitat sa va scriu ca sunt Moldovean iar in Sibiu am facut o scoala profesionala in ani 82” si cunosc intr-o oarecare masura gandirea lor ,probabil o sa spuneti ca moldovean vai de capul lui,va garantez ca fara moldova romania nu ar exista d.p.d.v.logistic si spiritual.Brasovul este un oras frumos dar corupt pana in maduva oaselor , nu pot spune acelasi lucru despre Sibiu.

  • Critian Iliescu Says:

   incearca sa cauti scandalurile si dosarele in care e implicat Johannis si apoi da-ti cu parerea despre Sibiu, daca nu este familiar cu problemele de coruptie din Sibiu sa nu crezi ca nu exista

   • Dan Says:

    coruptie este peste tot … dar ce-ar fi sa ne uitam la eficienta folosiri banilor publici si la eficienta colectari taxelor …
    In Brasov eficienta colectari taxelor este 98%…


 4. Capitala Regiunii Centru trebuie sa fie Brasovul – are toate avantajele din punct de vedere economic, social si strategic. Sibiul are meritele sale, insa trebuie sa recunoastem ca Brasovul este pol national de crestere si are capacitatea necesara pentru a transforma Regiunea Centru in cea mai dezvoltata regiune…Moral si politic vorbind, gestul lui Johannis de a se inscrie in PNL doar pentru a evolua politic este de toata jena…Sa ne amintim ca a refuzat implicarea politica in 2009 atunci cand ar fi putut contribui decisiv la viitorul Romaniei. Politica de conjunctura din Romania trebuie sa inceteze! Brasovul este si va deveni capitala Regiunii Centru!

 5. Gabriela Says:

  Nu stiu daca mai are sens sa comentam…E evident ca Brasovul este net superior Sibiului din multe puncte de vedre cum ar fi potentialul turistic, economic si nu in ultimul rand Brasovul este intr-o continua dezvoltare. Pro Brasov

 6. Reni Says:

  „Acest domn Iohannis” vorbeste de parca este Zeul Germaniei pe pamantul romanesc. Polemica sa aroganta cu o lentoare pretioasa este ridicola……nr. 2 in PNL nu cunoaste cine sunt ministrii guvernului pe care il sustine…parca il sustine…ce sa vezi, dansul este prea sus pentru asemenea maruntisuri guvernamentale. Parca nu imi vine sa cred, cred ca stiu destul de bine…ma abtin…

 7. Emmy Pop Says:

  Il citez pe Marius C. „Sibiul ~, are toata infrastructura necesara” – ce, poftim?!? :))))))))))) cand ai fost ultima oara prin Brasov? Ca sa vorbesti in cunostinta de cauza
  Si putin si pe manu „Brasovul este un oras frumos dar corupt pana in maduva oaselor” – bai da cum le mai stii tu pe toate.. ca un om mare! Pe ce te bazezi cand afirmi asta?
  Daca e sa o dam pe comparatii.. Brasovul e mai mare decat Sibiul (populatie Brasov 319908 / Sibiu 169460); daca Sibiu a fost capitala europeana, Brasov a gazduit European Youth Olympic Winter Festival (sâc!)
  Sunt, intradevar, doua orase foarte frumoase, dar.. din orice perspectiva Brasovul conduce detasat

  • ego. Says:

   si totusi Sibiul o sa fie capitala regionala pentru simplu motiv ca la mijloc v-a fi o decizie politica nu economica. Punct..

 8. Răzvan Says:

  Sibiul mai are câțiva ani pana sa ajungă Brasovul….iar domnul care se dorește guvernator sa nu uite ca la el pe mosie încă nu s-a băgat nimeni sa vadă cât a sadit si cât a declarat ca a cules!….Brasovul este mult in fata Sibiului si doar datorită faptului ca cetatea Sibiului a fost ridicată de un venetic care avea resedinta pe la Feldioara!…atacul pretendentului Iohannis la adresa brasovenilor dovedește ca nu este demn de a fi un conducator al romanilor dintr-o regiune si nu poate sa comunice dincolo de granitele municipiului Sibiu unde lumea i-a învățat limbajul exprimat printre stramtoarea dintilor!….vrem un guvernator care sa rosteasca cuvinte cu toată gura si sa fie implicat cu toată fiinta pt toți locuitorii din regiunea care o sa aibă capitala la Brașov!

 9. Critian Iliescu Says:

  Brasovul a fost in ultimi aproape 100 ani cel mai important pol de puterel al zonei, plus ca are avantajul populatiei, economiei mai dezvoltate si un sistem educational mai dezvoltat argumente puternice pentru a deveni capitala regiuni.

 10. Dan Says:

  Brasovul este cel mai frumos oras din Romania …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: