Resursele fac din România un actor cheie pe piaţa regională de energie

Întâlnirea cu Günther Oettinger, Comisarul european pentru energie, a fost un prim pas procesul de reconectare a României la ceea ce presupune alinierea la cerințele pieței europene a energiei.

Infrastructura energetică, liberalizarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, reglementările din domeniul energiei și interconectarea rețelelor de gaze naturale sunt obiective centrale ale politicii energetice la nivel european.

România are capacitatea de a fi un jucător important pe piața regională de energie datorită resurselor naturale deținute. Este necesar să valorificăm aceste resurse în beneficiul economiei naționale, însă este nevoie de investiții în dezvoltarea infrastructurii din energie și finalizarea interconectării rețelelor de energie electrică și gaze naturale cu statele vecine.

Să nu uităm de potenţialul energiei regenerabile pe care îl oferă România, iar UE pune un accent deosebit pe dezvoltarea acestui domeniu într-un mod în care consumatorii să beneficieze de cele mai multe beneficii.

Condiția esențială pentru atingerea acestor obiective este asigurarea predicitibilității din punct de vedere economic și legislativ, astfel încât să putem stimula investițiile în acest sector.

Reclame
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 comentarii pe “Resursele fac din România un actor cheie pe piaţa regională de energie”

 1. Cami Says:

  Da asa este.Dar as dori din tot sufletul sa stim si noi cetateni acestei tari ce avantaje vom avea. Aceste locuri de munca (daca vor fi) sa nu faca din noi sclavi pe nimic asa cum doreste presedintele? sa faca din noi. Ca deja suntem sclavi in tara noastra. Va doresc multa sanatate si sa nu uitati de noi cei mici. O zi buna.

  • Reni Says:

   Nivelul salariilor in zona investitionala energie este ridicat…pe masura ce aceste investitii se extind, economia pe orizontala se dezvolta, iar exportul de energie in contul firmelor romanesti alimenteaza prin impozite bugetul de stat. Dinamica comerciala ascendenta genereaza nivel ridicat al salarillor, in special in zona privata…..asa cum a fost cresterea dinaintea crizei. Energia este un motor al iesirii din criza.


 2. Domnule Nita ma bucur ca veniti in Valea Jiului,baiatul meu cu handicap grav caruia i-ati donat anul trecut din indemnizatia de parlamentar ar fi dorit sa va multumeasca personal,dar din pacate starea lui de sanatate s-a agravat (el nu mai poate sta in sezut in carucior)si nu ar putea veni undeva in Vale sa va multumeasca.Inca odata va multumim si va dorim multe realizari in aceasta functie!

 3. Petrache Says:

  Cu directori numiti politic PNL la filialele din Transelectrica tot ce s-a realizat se va spulbera in scurt timp

  • Petrache Viorica Says:

   Domnule Ministru
   Asteptam echipa dumneavoastra de control la Transelectrica si SC Smart SA Cred ca veti afla cum „baietii despteti” noi numiti in Dec 2012 vor sa aduca si aceasta societate in starea Hidroelecticii
   Daca o societate in 2010 reuseste sa recupereze pierderea anului precedent si incheie anul cu profit,la fel situatia cu profit si in 2011,2012 de ce trebuie schimbata conducerea care cu profesionalism reuseste aceste realizari?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: