România, hai la vot!

M-am întâlnit cu mulți brașoveni zilele acestea și fiecare dintre cei care au decis să meargă la vot are un motiv foarte clar. Aș vrea să reiau, mai jos, câteva din acestea, în speranța că astfel alți români vor vota în cursul zilei de mâine.

 • ”Pentru că vreau să trăiesc mai bine, și eu și familia mea.”
 • ”Pentru că este prima dată în istoria democrației românești când un partid îndeamnă și, uneori, chiar împiedică, oamenii să meargă la vot.”
 • ”Pentru că vreau să am un președinte legitim, ales de majoritatea românilor.”
 • ”Pentru că a tăiat pensiile în loc să taie banii către apropiații politici.”
 • ”Pentru că s-a întors la oameni doar când a avut nevoie.”
 • ”Pentru că nu mai vrem scandal între partide.”
 • ”Pentru că fiul meu a fost nevoit să plece să muncească în Spania.”

… Și aș putea să continuu lista de argumente și sunt convins că aș reuși chiar să ajung la peste 9 milioane, de câte voturi este nevoie pentru a înlătura un președinte susținut de PDL.

Pentru mine personal, cel mai grav lucru, cel puțin benefic pentru democrația noastră tânără este îndemnul de neparticipare la vot a românilor, dorința fostului președinte de a rămâne, cu orice preț și prin orice mijloace, la conducerea unei țări care nu îl mai vrea. Acest lucru îmi aduce aminte cu adevărat de comunism și mai mult mă duce cu gândul la înclinații dictatoriale.

Mai mult ca niciodată, am fost uimit, chiar șocat de modalitățile folosite de PDL pentru a manipula și intimida oamenii: de la violențe fizice ale primarilor, până la amenințări cu pierderea locului de muncă pentru cei care îndrăznesc să meargă la vot.

Români, nu vă fie frică! După alegerile locale, PDL-ul nu mai are nicio putere! Dumneavoastră, prin voturile de blam, le-ați luat-o! Același lucru se poate întâmpla și acum.

România vrea schimbare! A demonstrat-o categoric cu ocazia alegerilor locale. Sper ca și mâine românii să reacționeze și să meargă la vot cu gândul la viitor. Încă trei ani cu președintele suspendat, în această perioadă de criză prin care trece toată lumea, înseamnă un regres enorm al României care va fi inevitabil suportat de tânăra generație ce va deveni o generație de sacrificiu.

România își decide mâine viitor. Românii trebuie să spună cu voce tare ceea ce își doresc. Exercitarea dreptului de vot este primul pas!

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Politică

Etichete: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 comentarii pe “România, hai la vot!”

 1. stefanescu Says:

  domnule presedinte va rog sa analizati situatia creata de anumiti primari psd care sau vazut cu sacii in caruta si nu au mobilizat cetateni din localitatile lor.

 2. Reni Says:

  A fi corect in fata incorectitudinii europene…..iata rezultatul real politik…o lectie pentru presedintele Ponta, din pacate, o lectie amara pentru romani.

  Dezamagirea votantilor la referendum ne poate costa imens la alegerile parlamentare. Centrul ar trebui sa isi asume anume vinovatie in strategie….mai putin cu saritul in spinarea primarilor…mai mult cu analiza greselilor strategice in abordarea referendumului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: