Revenirea la normalitate, revenirea la democrație

Winston Churchill spunea că ,,democrația este un sistem politic prost, însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum”.

Schimbările din aceste zile au generat dezbateri intense care ne pot face să pierdem din vedere adevărata semnificație – revenirea la normalitate. Poate părea ,,brutală” schimbarea președinților Camerei Deputaților şi Senatului. În realitate, este o simplă acțiune democratică prin care algoritmul noii majorități se reflectă la nivelul instituțiilor statului. Principiul democrației presupune respectarea regulilor şi, în calitate de oameni politici, trebuie să acceptăm, în egală măsură, succesul şi eșecul în politică.

PDL a demonstrat în ultimii ani că nu mai reprezintă interesele românilor. Nu o spunem noi, cei de la USL, ci au spus-o românii pe 10 iunie. De ce?

  1. Pentru că au guvernat fără a avea în vedere soluţionarea problemelor cu care se confruntă România – şomaj, asistenţă medicală, educaţie, slaba reprezentare la nivel european şi internaţional!
  2. Pentru că au politizat fiecare instituţie publică, transformând statul în sediu PDL!
  3. Pentru că în ultimii ani nu a existat, în practică, separaţia puterilor în stat!
  4. Pentru că nu au avut profesionişti, guvernând după cum li se transmitea de la Cotroceni!
  5. Pentru că au îndatorat România, fără a pune nimic în loc!

Instituţiile şi regulile instituţionale sunt elementele care susţin dezvoltarea corectă a a unui stat. Politicienii sunt actori în spaţiul public, iar acţiunile lor trebuie să fie în concordanţă cu voinţa cetăţenilor! Aceasta este realitate – cetăţenii nu mai vor să fie conduşi de cei care, în ultimii opt ani, nu au făcut decât să îşi urmeze propriile interese.

Istoria a demonstrat că este nevoie de schimbare, de curaj pentru a produce schimbarea şi de determinare pentru a munci cu înţelepciune! Bun sau prost, sistemul democratic are marele avantaj de a permite tuturor să se exprime! Exprimarea a lipsit în România ultimilor ani şi, împreună, vom reînvăţa să construim în România!

 

Reclame
Explore posts in the same categories: Politică

Etichete: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: