Un guvern pentru Romania

In sfârșit avem un guvern nou, un guvern de care se leagă speranța de mai bine pentru toți romanii. Primele măsuri luate demonstrează ca dl. Ponta își respecta promisiunile făcute ceea ce ne arată ca în sfârșit exista și responsabilitate în activitatea guvernamentala.

Numirea dlui. Florin Georgescu, ca ministru de finanțe, reprezinta o garanție ca România se va încadra în țintele macroeconomice discutate cu FMI. Dl. Georgescu are datoria sa adopte măsuri de relansare economica în asa fel încât la predarea mandatului, în noiembrie, sa fie puse bazele unui nou cod fiscal predictibil și stimulativ.

La fel, cred ca ministrul Economiei are datoria sa ia masuri pentru stabilirea criteriilor de eficiența a tuturor societăților comerciale din subordine, sa negocieze cu Comisia Europeană un alt mod de atragere a fondurilor europene în domeniul IMM-urilor, sa reorienteze comerțul exterior spre BRIC, sa se preocupe de îmbunătățirea sistemului de creditare al IMM-urilor, sa renunțe la contractele cu „băieții deștepți” din energie și nu sa le renegocieze (asa cum a declarat public) etc.

In domeniul turismului, este nevoie sa se aplice măcar o parte din programul USL, atât în privința bazei materiale a dezvoltării calității serviciilor, precum și un alt mod de promovare a turismului romanesc pe piața internațională.
De asemenea, trebuie sa continuam investițiile în infrastructura localităților.
Trebuie sa schimbam legea achizițiilor publice, precum și înființarea unui corp de control în domeniul infrastructurii care sa fie în subordinea primului ministru.

Sunt câteva gânduri care mi-au venit acum, la începutul de drum al noului guvern.
Am multe idei pe care am sa le expun in viitoarele mele articole. Deocamdată urez mult succes colegilor mei din guvern și ii asigur de tot sprijinul meu profesional.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 comentarii pe “Un guvern pentru Romania”

 1. Gigi Budai Says:

  Felicitari!!!!
  In sfarsit intr-adevar putem spera ca lucrurile reintra pe un fagas normal. Este f mult de recuperat insa cel putin stim ca se repornesc motoarele si energiile latente.

  Doresc acestui guvern mult succes!
  Gigi

 2. Reni Says:

  Perfect de acord cu masurile enuntate de Dl. Nita, increderea economica trebuie restabilita. Sunt vehement in sustinerea exporturilor catre BRICS, in acest sens, cred cu tarie ca avem sansa de echilibrare a balantelor comerciale zonale. Acest guvern trebuie sa puna bazele acestor retete economice de succes.


 3. of,Doamne de cand asteptam acest guvern!Dumnezeu sa-l lumineze si sa ia masurile cele mai bune!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: