Nume de cod: MRU. Misiune: Salvarea PDL

Tânăr, inteligent, cu ochii albaștrii, primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, a ieșit public, după câteva luni, presupun de analiză, cu mai multe anunțuri ”de speranță” pentru români.

Ca să se distanțeze de predecesorul său Emil Boc care spunea ”vom face peste 6 luni”, „vom renunța la tăierea salariilor în 2011” etc., Ungureanu s-a orientat către un discurs atemporal anunțând că este posibil să scadă CAS, că nu îi place înotul și vrea să taie investițiile în acest sens, că vrea să scoată bani din averile netaxate, că ar putea să-i schimbe pe directorii de la ANAF și CNAS etc. A evitat să spună însă când exact vrea să facă aceste lucruri.

Ba mai mult, ca să ne arate de câtă determinare este cuprins, MRU și-a exprimat dorința de a rămâne premier și după alegeri.

Să fim serioși! Aceste afirmații sunt doar încercări discursive de manipulare a populației. Dacă ar fi vrut să fie un prim-ministru care acționează, dl. Ungureanu, în prima sa ieșire serioasă, ar fi anunțat ”scăderea CAS cu XXX puncte procentuale”, ”mâine îl demit pe directorul ANAF pentru că…” etc.

Doar nu o să ne spună dl. prim-ministru că, în calitate de fost șef de serviciu secret, nu știe ce se întâmplă la ANAF? Cam cât timp îi mai trebuie ca să se hotărască dacă este oportun sau nu să scadă CAS? 3 luni până la alegeri?

În acest ritm, peste 100 de zile, când a anunțat că vrea să-și prezinte raportul de activitate, probabil că va avea o lungă listă de promisiuni electorale. Asta ca PDL să înceapă campania într-o nouă notă optimistă.

MRU se dorește a fi noul vector de imagine al PDL, care să-l dubleze pe Traian Băsescu, aflat în declin puternic în preferințele alegătorilor.

Explore posts in the same categories: Brasov

Etichete: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 comentarii pe “Nume de cod: MRU. Misiune: Salvarea PDL”

 1. Reni Says:

  Ma tem de o dezechilibrare a bugetului, disperarea actualilor guvernanti este usor predictibila, actiunile UNPR o dovedesc.
  Starea de spirit a varstnicilor din mediul rural este pentru mine cel mai bun indicator electoral, modul in care acesti electori privesc guvernarea este extins prin rude spre zonele urbane.
  Tendinta de vot este clara, sustinuta de perceptia publica, anume – guvernarea pedelista distruge fibra vietii noastre prin mindrie, egocentrism si inavutire excesiva prin furt. Ori aceasta perceptie va fi alimentata prin suvoiul de pungi, 10-100 lei pretul dispretului si ingamfarii. Romania a fost dintotdeauna o tara surprinzatoare, oamenii vor primi punga si vor pastra demnitatea la vot. 
  Premierul Ungureanu nu a avut, nu are si nu va avea vreodata charisma unui politician popular, ii lipsesc reactiile rapide iara benevolenta sa nu pare rupta din popor ci aristocratica si distant dispretuitoare.

 2. Mircea Hamza Says:

  Premierul Ungureanu la cal cu mânere la http://mirceahamza.com/?p=1923.

 3. Reni Says:

  Un articol interesant …unul din cele mai agresive din lume, fondul de hedging Eliott incepe sa lichideze participatiile detinute de Fondul Proprietatea la societatile nationale din energie, motivat de lipsa listarii pe bursa…a se citi…mai greu sa ne facem mendrele prin parghiile actionarului minoritar

  http://www.azi.ro/index.php?data=08.03.2012&rubrica=Starea_economiei&citeste=2


 4. multumim din suflet pt.donatia dumneavoastra! va dorim multa sanatate!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: