Autostrada Comarnic-Braşov, vehicul electoral

Dacă ar fi să facem o cronică a autostrăzii Comarnic-Braşov, ea se încheie imediat după proiectul lui Miron Mitrea din 2004, pentru că următorului ministru, dlui. Dobre, nu i s-a părut un proiect esenţial şi l-a anulat. Ce a urmat? Simple promisiuni, de cele mai multe ori electorale. Pentru Berceanu, autostrada era un proiect vital, pentru Boagiu, necesar etc.

Noul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, instrumentul PDL, la rândul său, a decis să reia şi el „motivul autostrăzii” şi a anunţat că. în martie, vor fi publicate anunţuri de participare pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Comarnic-Braşov.

Întrebarea logică, este de ce acum, după patru ani de guvernare? De ce acum, înainte cu două luni de campania electorală? De ce a trebuit să pierdem mii de investitori şi turişti în decurs de aproape un deceniu? De ce nu s-a insistat pe realizarea unui parteneriat public-privat? Etc.

Conform Ziarului Financiar, „tronsonul Comarnic-Braşov, cu o lungime de 58 km, era estimat să coste circa 983 mil. euro, proiectarea şi construcţia urmând să dureze circa patru ani. De asemenea, ca şi lucrări de artă, tronsonul cuprinde 57 de poduri şi 5 pasaje. Având în vedere însă că studiul de fezabilitate ale acestui tronson ar urma să fie reactualizat, foarte probabil costurile cu construcţia vor suferi modificări. În toamna anului trecut, ministerul transporturilor anunţa că vrea să reia licitaţiile pentru construcţia în regim de concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov-Făgăraş, la un an şi jumătate după încercarea eşuată de concesionare pentru Comarnic-Braşov.”
http://www.zf.ro/companii/ministrul-transporturilor-in-martie-scoatem-la-licitatie-studiul-de-fezabilitate-pentru-autostrada-comarnic-brasov-si-constructia-centurii-de-sud-a-capitalei-9345632

Sincer, nu cred că vor înainta prea mult demersurile nici cu dl. Nazare. Cel mai probabil vor fi acordaţi nişte bani cu destinaţie pentru noua companie care va actualiza studiul de fezabilitate. Se apropie alegerile şi PDL are nevoie de bani!

Şi astfel, din neglijenţa autorităţilor centrale, Braşovul şi toate oraşele care au tangenţă cu autostrada, pierd milioane de euro la bugetele locale, pierd investitori, pierd turişti, pierd locuri de muncă etc.
Şi pentru a întări ideea că autostrada este un bun vehicul electoral, putem să-l amintim doar pe dl. George Scripcaru (PDL), primarul Braşovului, care în campania electorală de acum patru ani a promis că, împreună cu guvernul „său”, va finaliza acest proiect. Azi, foloseşte autostrada tot electoral pentru a se scuza că nu a atras investitori.

După părerea mea, autostrada Comarnic-Braşov, ar trebui să facă parte dintr-un program naţional de poiecte care să fie sprijinite de toate guvernele, indiferent de aparteneţa politică, printr-un sistem de bugetare multianuală. În acest fel, s-ar evita orice jocuri de interes politic.

Pentru mine, care sunt din Braşov şi petrec săptămânal peste 3-4 ore în maşină pe drumul Bucureşti-Braşov, îmi este imposibil să-i conving pe oamenii de afaceri stărini că merită să investească într-o zonă chiar dacă nu are autostradă şi nici aeroport.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Semnal de alarma

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 comentarii pe “Autostrada Comarnic-Braşov, vehicul electoral”


  1. nu-i doare pe astia de autostrazi!ii dor de buzunarele lor si a partidului!

  2. Reni Says:

    http://www.zf.ro/opinii/ingineri-romani-voi-de-ce-nu-puteti-face-baraje-in-africa-si-eoliene-in-georgia-cu-o-companie-romaneasca-9353145

    Un articol interesant care sustine puncte de vedere avizate. Am convingerea ca noul guvern USL va dinamiza tematica prezentata


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: