Apel la solidaritate

În fiecare zi, de aproape două săptămâni, românii din toată țara s-au unit. Și-au unit vocile și cer să le fie respectate drepturile de cetățeni ai României.

Azi, pe 24 ianuarie, vă propun să lăsăm la o parte orice afiliere politică și chiar profesională și să fim solidari în obiectivul nostru comun – o viață mai bună pentru majoritatea românilor.

Haideți să ne dăm mâna pentru România Unită! Împreună trebuie să facem în așa fel încât fiecare glas, fiecare problemă a oamenilor să se audă. Aceasta este democrația.

Am văzut cu toții cum guvernul Boc și președintele Traian Băsescu și-au pus mâinile la ochi și și-au astupat urechile. Degeaba! Oricât au încercat acești oameni, îmbătați de putere, să dezbine românii, nu au reușit. Guvernanții actuali trebuie să înțeleagă faptul că sunt reprezentanții cetățenilor care, azi, nu-i mai vor. Puterea nu este nici a guvernului Boc, nici a președintelui și nici a Opoziției, este a românilor.

Plecând de aici aș dori să fac o serie de clarificări legat de poziția Opoziției în această perioadă.
Opoziția nu pretinde să plece PD-L și să vină USL. Încă de la formarea Uniunii, am spus foarte limpede că este în puterea românilor de a ne aduce la guvernare, prin vot. Tocmai pentru a demonstra acest lucru, mulți dintre colegii mei au participat la proteste fără a se legitima politic.

Prin toate acțiunile noastre am încercat să ”forțăm” guvernul Boc să mențină drumul democrației în România și să păstreze dialogul cu toți reprezentanții societății. Uneori am reușit să facem acest lucru, alteori nu. Protestele românilor le-au demonstrat guvernanților că nu mai poate fi tolerat tipul acesta de ”dictatură portocalie”. Indirect, aceste manifestări au crescut și puterea Opoziției.

De aceea, cred că trebuie să continuăm eforturile noastre de a bloca acțiunile guvernului împotriva propriilor cetățeni. Ar fi o ipocrizie să vă spun că, dacă vor veni la guvernare reprezentanții Opoziției sau, pur și simplu specialiști independenți, toate problemele vor dispărea. Ceea ce vă pot spune este că deciziile sociale și economice vor fi orientate către cetățeni și nu împotriva lor.

În aceste zile, românii au înțeles că puterea este a fiecăruia și cu cât sunt mai uniți, cu atât sunt mai puternici.

Fac un apel către toți prietenii mei, politicieni sau nu, către brașoveni, către ieșeni, către bucureșteni, către toți românii – să fie uniți! Istoria ne-a demonstrat că solidaritatea este cel mai de preț lucru al unei națiuni.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Semnal de alarma

Etichete: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

10 comentarii pe “Apel la solidaritate”

 1. Reni Says:

  Astazi, 25 ianuarie solidaritatea va inceta si domnul presedinte ne va explica ratacirea de care dam dovada, ne va asigura ca specialistii pedele lucreaza cu spor maxim si ne va face pe noi astia care mai si muncim cate ceva …dezinformati, manipulati, comunisti. Doar comunistii ma impiedica sa apreciez „munca” numeroaselor colege blonde brunete si roscate, toate de la pedeleu, care transpira in societatile corporatiste romanesti, culmea, unele chiar private (trebuie prudenta daca vrei sa mai fii in afaceri) . Sunt linistit, acesti „experti” care descopera in prezent, la conducerea trebilor, cum curentul nu se cara cu galeata, isi vor lua ce a mai ramas din tain si vor pleca de unde au venit, in scurt timp

 2. gabryela Says:

  sa plece profesorul de drept constitutional,ccr i-a dat iarasi o palma!

 3. gabryela Says:

  d-le nita
  nu-i mai suport pe nemernicii din tara asta!ieri la ora 16 fiul meu a avut primul examen din aceasta sesiune la master,la universitatea petrosani/hd.sunt total revoltata dupa ce caci cu media 9,98 a intrat la taxa pt ca facultatea de stiinte din cadrul universitatii a fost clasificata la uktima categ.si nu mai sunt locuri bugetate nici nu sunt asigurate conditiile minime de confort.fiul meu fiind persoana cu handicap in scaunul cu rotile suferind de distrofie musculara progresiva forma duchenne sta prost cu circulatia avand vesnic picioarele gheata astia nu dau nici caldura in facultate,nu pot sa-l imbrac f.gros ca nu mai poate sta in sezut!ori in aceste situatii de frig pt.cei sanatosi este dificil dar pt.el,ieri pur si simplu a intepenit abia putand sa scrie!pai dau banii ca sa-l imbolnavesc!la aceasta boala o raceala ii poate aduce moartea.pai astea nu sunt conditii de invatat!

 4. Reni Says:

  L-am urmarit pe domnul presedinte Basescu si am priceput ca voi fi trecut prin criza…trebuie sa ma pregatesc, as prefera totusi sa fiu trecut prin criza de domnisoarele de la pedeleu, decat de domnul presedinte. Se pare ca doamna Udrea, lidera acestor experte, ne va, trece pe toti prin criza, rand pe rand

 5. Reni Says:

  Ca sublocotenent in rezerva, militar in timpul Revolutiei din 1989 (pentru mine motive de mindrie)  trebuie sa spun ca cele expuse in scrisoarea deschisa a Lt. Alexandru Gheorghe sunt halucinante, nu pot crede cele descrise…sunt din alt film, rastoarna tot ce am crezut ca reprezinta armata profesionista a Romaniei, tara membra NATO.
  Daca spusele acestui ofiter, si nu am motive sa ma indoiesc de buna sa credinta, sunt pe jumatate reale, atunci armata tarii noastre se indreapta spre statutul de legiune de mercenari, tragic, nu orice fel de mercenari ci unii portocalii, batuti in cap si incapabili de orice altceva in afara de jafuri.
  Voi urmari unde se indreapta acest caz, totusi ideea ce razbate din raport, aceea ca un ofiter poate fi facut din caporali sau civili ca mine in numai 6 luni, este absolut halucinanta, de ce mai avem nevoie de Academia Militara oare ? Sa facem , domle. toti soferii ofiteri, ce naiba doar ei lupta cu camionul pe teatrele de razboi, gefreiterii este coloana armatei in limbaj specific

 6. Reni Says:

  Cand nu ai unde plasa zapada, vei gasi o solutie…..un utilaj de topire a zapezii in oras

 7. Mircea Hamza Says:

  Unora le e frig, altora le e frica.
  CU FRIGUL SI FRICA IN OASE
  http://mirceahamza.com/?p=1881

 8. gabryela Says:

  d-le nita,
  daca tot o sa va donati indemnizatiile,de ce nu donati si ca bursa de merit pt.studentii si masteranzi cu handicap grav?!stiti cata nevoie de bani au acesti oameni,pt.ca pe ei nu-i angajeaza nimeni.stiu ce spun pt.ca fiul meu este in aceasta situatie!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: