Domnule președinte, de ce nu vă întoarceți la popor?

Românii protestează. PD-L și Traian Băsescu nu aud, nu văd, nu vorbesc. Românii își cer drepturile.
Oamenii care ies de patru zile în stradă au vrut să-le demonstreze președintelui și PD-L-ului că România este ”o țară a pensionarilor, o țară a tinerilor, o țară a mămicilor”, iar drepturile acestora trebuie respectate de guvernanți.

Mă bucur că românii nu și-au pierdut speranța și au conștientizat că pot fi parte a soluției. Mă bucur că și-au dat seama că au tot dreptul să-i tragă la răspundere pe cei pe care i-au ales.

Din păcate, în România protestul a ajuns să fie singura formă prin care oamenii îşi pot revendica dreptul de a fi parte a procesului decizional, proces din care au fost excluși în ultimii ani când doar li s-a comunicat ce li se pregătește.

Mă uimește însă modul în care președintele Traian Băsescu și PD-L înțeleg să reacționeze la ce se întâmplă în majoritatea orașelor din țară. Nu sunt surprins de faptul că se ascund și nu au curajul dialogului, sunt stupefiat că atunci când vorbesc o fac cu maximă aroganță și tupeu. Paradoxurile puterii au atins cote maxime: premierul Boc ”se face că lucrează” și nu are timp de protestanți, ministrul de externe (culmea diplomației!) invocă proteste false cu oameni manipulați și, evident, dă vina pe opoziție. Despre restul comentariilor membrilor PD-L, să nu mai vorbim.

Este o eroare să creadă cineva că opoziția își dorește amplificarea în mod negativ a acestor mișcări sociale. Opoziția empatizează cu ceea ce se întâmplă azi în stradă. Noi nu cere să plece PD-L pentru că vrem să ajungem noi la guvernare. Noi cerem alegeri anticipate în urma cărora poporul să decidă cine poate să gestioneze cel mai bine situația socială și economică a României de azi. 2012 va fi un an extrem de greu și țara are nevoie de un guvern, legitimat de români, în care să creadă. Acest lucru poate avea reacții pozitive în lanț, mai ales pe plan economic (mai mulți investitori, mai multe locuri de muncă).

În opinia mea, cu cât va înțelege mai târziu guvernul Boc că trebuie să plece, cu atât vor dura mai mult protestele și cu atât mai mult se va agrava situația României.

Regret că, în toți acești ani, președintele și conducerea PD-L au încercat să distrugă sistematic orice reper moral, orice lider de opinie care nu s-a aliniat politicii duse de ei (fie că vorbim de sindicate, de intelectuali, de medici sau de pensionari ori mămici).

Și ca toată lumea, mă întreb de ce președintele Băsescu care a câștigat majoritatea bătăliilor electorale fiind aproape de ”popor”, azi îi întoarce spatele. Traian Băsescu promitea, în mijlocul mulțimii, că se va întâlni cu poporul ori de câte ori acesta va vrea să discute despre guvernare. Poporul este în stradă, de câteva zile, dorind exact acest lucru, să discute despre guvernare!

Deci, domnule Președinte…când vă întoarceți la popor?

Reclame
Explore posts in the same categories: Intrebarea zilei

Etichete: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 comentarii pe “Domnule președinte, de ce nu vă întoarceți la popor?”

 1. Reni Says:

  Domnul presedinte nu se mai intoarce la popor pentru ca nu are de ce. Problemele au fost rezolvate, familia este bine spre foarte bine, prietenii si mai ales prietenele sunt multumite spre foarte multumite (adevarat, intotdeauna e loc de mai bine), ce sens ar avea….In sfirsit, dupa lupte seculare ce au durat 15 ani, un mic partid PD ce nu a reprezentat nimic, fara doctrina, fara oameni calificati, iata, in sfirsit, zglobiul partidulet a ajuns la adevarata putere, speculand eroziunea marilor partide cu ideologie si identitate. Noroc chior am putea spune, cand ne gandim ca in 2004 PSD putea intoarce roata si adjudeca victoria cu mult timp inainte de alegeri daca Dl. Nastase ar fi trecut la cota unica, asa cum banuiesc ca fusese intelegerea cu Dl. Tanasescu – ministru de finante. chiar si la 20 %, era suficient, mesajul ar fi penetrat clasa de mijloc incipienta si ar fi adus succesul. Nu a facut aceasta, o eroare costisitoare, pentru ca PSD avea, si cred ca are in continuare, un simt al macrostabilitatii autentic, responsabil. Evident lipsa demagogiei nu a trecut neobservata si a dus la pierderea alegerilor prezidentiale in fata celor „norocosi”. Acesti „responsabili de dreapta” de la PD au avut de furca cu liberalii, un timp, dupa care, finalmente, soarele a iesit pe soseaua lor asfaltata…si cum a mai stralucit, iti lua ochii asfaltul cu sclipirea sa. Dupa un mandat fructuos, asemanator cu cel taranist, toate problemele vitale ale micului partidulet au fost rezolvate, pe multe generatii de acum incolo. Ah, poporul, da, sigur, poporul este imbiat daca mai doreste, totusi, daca mai doreste, domnitele partiduletului in frunte cu printesa EBA vor fi acolo spre a satisface dorintele poporului.

 2. Reni Says:

  Interesant, UDMR incepe sa se trezeasca, cinic si interesat, dar lucid. Daca Basescu joaca cartile cu Tokes nu vor avea nicio sansa de intrare in parlament.
  In ceea ce priveste marea miza, vanzarile de active ale statului, UDMR nu doreste sa umple buzunarele altora avand propria lor fiinta politica pusa chezasie cu riscul supravietuirii

  http://www.cotidianul.ro/udmr-ii-spune-din-nou-nu-lui-basescu-in-2012-nu-trebuie-sa-mai-initiem-reforme-noi-170243/

 3. gabryela Says:

  aflu ca dintre parlamentarii pnl si-au dat demisia!cinste lor!

 4. Reni Says:

  Dl. Orban pare ca se indreapta spre Dl. Patriciu si noua sa fantoma liberala. A demisionat din Parlament….in fine, multi vad, putini cunosc.
  Totusi, resorturile unei astfel de abordari – demisia parlamentarilor opozitiei – ar trebui prezentate de Dl. Nastase si alti lideri, transant si cat mai simplu explicat.
  Consecintele legale nu sunt cunoscute de electori iar speranta in EU este relativa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: