Când minoritatea discriminează majoritatea

În ultimul timp, o parte a maghiarilor din România (aș spune mai degrabă o parte a liderilor maghiari) pratică un anumit tip de discriminare față de români. Astfel, prin diverse acțiuni provocate, ungurii din țara noastră se chinuie (chiar acesta este cuvântul) să arate cât de mult le sunt îngrădite drepturile, mai ales din perspectivă culturală, în țara noastră.
Nimeni nu cred că poate susține că o țară cu un ministru al culturii maghiar, cu universități în limba maghiară, cu manuale în limba maghiară etc. practică acțiuni de discriminare sau de ”ștergere” a identității unei minorități, cum este cea maghiară.

În opinia mea, multe din aceste reclamații pe care le ridică, în special, reprezentanții UDMR nu se regăsesc în rândul comunităților cu populație majoritar maghiară. Din păcate, este principalul subiect de campanie permanentă al UDMR care, de peste 20 de ani de când s-a înființat, nu reușește să vină cu mesaje de altă natură decât cele de genul regionalizării pe criterii etnice. Și tot din păcate, UDMR s-a aflat, conjunctural, la putere în majoritatea guvernelor și a reușit să-și păstreze actuală această strategie de manipulare.

Într-o epocă a globalizării, în care UE are ca motto ”Unitate prin diversitate”, liderii maghiari cer periodic separare încercând astfel să țină izolată comunitatea maghiară din România. Este și asta o metodă pentru a o controla mai ușor!
Și mai rău este că această ”muncă”, dusă prin diferiți lideri formali sau informali, influențează viața din comunitățile româno-maghiare, iar pe cetățenii români de etnie maghiară îi îndepărtează de valorile statului român.

Aud de multe ori politicienii maghiari spunând în discursul lor: ”Cetățenii maghiari din România…”. Nu este corect, ungurii din România sunt cetățeni români care au aceleași drepturi ca și restul românilor, dar și același obligații.
Cu toții plătim taxe și impozite, cu toții primim asistență din partea statului (atâta câtă este) și cu toții ar trebui să cântăm imnul României în momentele oficiale sau să-l ascultăm cu respect (fac referire la ceea ce s-a întâmplat la meciul de hochei când etnicii maghiari din naționala României au cântat imnul Ungariei).
Din nefericire, acesta este rezultatul educației induse în ultimul timp, în spațiul public, de către liderii unguri.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Politică

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 comentarii pe “Când minoritatea discriminează majoritatea”

 1. Reni Says:

  Iata, o tara precum Lesotho in Africa de Sud a aparut si la noi…pesemne este un trib vechi, diferit, insuficient promovat in cartile de istorie…chiar ungurii nu cunosc acest trib. Se pare ca ajutorul lor este luat peste picior, bine meritat

  http://www.realitatea.net/declaratie-soc-a-unui-hocheist-din-nationala-nu-romania-ci-tinutul-secuiesc-a-invins-ungaria_897357.html

 2. RODICA KRONBERGER Says:

  DIN PACATE IN SCOLI NU SE MAI INVATA ISTORIA ROMANIEI CA TINERII SA CUNOASCA CE S A INTAMPLAT IN DECURSUL TIMPULUI..
  DOMNILOR ISTORIA SE REPETA. ASTA AR TREBUI SA STIE SI D UL PRESEDINTE. NU SUNT DE VINA LIDERII MAGHIARI CI CEI CARE II ACCEPTA NUMAI PENTRU A RAMANE LA PUTERE. POATE NE SPUN DOMNII DE LA UDMR,IN CE TARA MINORITATILE SE BUCURA DE ATATEA DREPTURI IN CE TARA IN INSTITUTIILE STATULUI VORBESC LIMBA MAGHIARA?CE DREPTURI AU ROMANII DIN UNGARIA?SUNT DOAR CATEVA INTREBARI LA CARE ACESTI LIDERI AR TREBUI SA RASPUNDA. NU OAMENII SIMPLII SUNT DE VINA.

 3. Camelia Says:

  MUlte fac si spun politicienii nostri – si ce este mai rau ca nu fac bine deloc acestei tari si nici populatiei-dezbina. Anul acesta a fost din toate punctele de vedere groznic. presedintele cu toata lumea s-a certat – un om imposibil – pacat. Acest popor nu merita asa ceva.Dar fiecare din noi are pacatele lui.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: