Ministerul Finantelor Publice încalcă legea

După cum se știe, MFP a încheiat cu Comisia Europeană 63 Memorandumuri de Finanțare ISPA in valoare totala de 2,7 miliarde euro, din care 75% au fost asigurări prin intermediul Programului ISPA, restul reprezentând cofinantare de la Bugetul de Stat.
In cadru acestui program s-au semnat 262 contracte (183 pe mediu,73 pe transporturi si 7 pe asistenta tehnica) in valoare totala de 2,3 mld euro. Conform datelor MFP toate cele 63 de măsuri ISPA angajate de Romania sunt încă in derulare si gestionate ca Măsuri Ex-ISPA si au ca rezultanta investiții in insectorul apa si canalizare.
Astfel bunurile rezultate sunt de natura proprietatii publice a Unitatilor Administrativ Teritoriale si, coform OUG nr 63/1999 Bugetul de stat, asigura sumele platatii TVA-ului. Insa MFP nu asigura decontarea tva-ului cu consecinte negative asupra activității tuturor operatorilor de apa si canal, sume ce se ridica la 510 mil euro.
In acest mod se vor anula certificatele de scutirea la plata a TVA-ului si vor genera un efect negativ asupra operatorilor, asupra prețului serviciilor, deci asupra activității financiare a acestora.
Exista, in acest sens, o adresa a MFP – Direcția de legilatie nr 421872/27.09.2011, care impune facturarea directa către UAT (Unitatea Administrativ-Teritorială) a contravalorii bunurilor publice, rezultate in urma finalizarii investițiilor ISPA.
Am adus in discuție aceasta problema pentru a demonstra capacitatea functionarilor din MFP de a bloca sau de a pune piedici in atragerea de fonduri europene. Mai mult decât atât, dacă, după 10 ani de activitate a programelor de preaderare, venim acum sa cerem plata TVA-ului, atunci cred ca am spus totul despre profesionalismul celor ce conduc acest minister. Sa nu uitam ca aceasta masura poate avea consecinte grave asupra absorbtiei de fonduri europene, mai ales pe Axa 1 Mediu-apa si canal.

Reclame
Explore posts in the same categories: Semnal de alarma

Etichete: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 comentarii pe “Ministerul Finantelor Publice încalcă legea”


 1. Fonduri europene?? nu sunt in stare sa faca un proiect, daca nu le iese si lor ceva. Mai ales ca sunt controlate acum. Din pacate nici nu vor mai fi fonduri europene la cum merg treburile in toata europa. Toti suntem in…CRIZA.indusa prima data la nivel mental..si apoi la nivel material. Cat se mai poate suporta? Eu una am ales sa plec, desi am crezut orbeste ca se va redresa totul in cativa ani..CREDULA….OPTIMISTA?.

 2. Reni Says:

  @ Padure Carmen……puterea statului ca „creste” considerabil in anul electoral 2012. Ne indreptam spre solutionarea tuturor problemelor…iata un link ce ne arata calea spre lumina

  http://www.jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/fmi-vrea-sa-privatizam-tarom-cfr-marfa-electrica-oltchim-si-viitoarele-complexuri-oltenia-si-hunedoara-594665.html

 3. Reni Says:

  Ceea ce face Basescu cu FMI este tradare nationala….din anumite surse externe ( USA) se pare ca FMI negociaza cu un singur om vinzarea catre “investitori” strategici a tot ce a mai ramas resursa in Romania. Inteleg pretul platit pentru aderarea la UE, dar acum, parca nu merita sacrificat pentru o anume …….viitorul industrial al tarii

  http://www.adevarul.ro/financiar/FMI_ne_obliga_sa_vindem_tot_0_578942689.html

 4. Reni Says:

  Normal ca FMI este interesat de privatizari strategice pentru societati rentabile.. ca doar nu ne ajuta cu cele pierzatoare. Ce mai….inconstienta guvernului actual se va vedea in scurt timp.

  http://www.adevarul.ro/financiar/Ministerul_Economiei-_FMI_ne_preseaza_sa_privatizam_Electrica_si_Complexul_Oltenia_0_582541933.html


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: