Atenţie: SUA dau semne de recesiune! DIN NOU!

Guvernul şi Preşedintele se joacă cu termenii economici în funcţie de interesul de moment. Ultima dată, România a ieşit din recesiunea la sfârşitul lunii mai când Premierul Emil Boc a inaugurat un bazin de înot în Câmpina.

Între timp, SUA şi ţările europene se concentrează asupra identificării soluţiilor pentru creşterea producţiei şi a investiţiilor astfel încât să poată vorbi despre o ieşire din recesiune! La noi, Guvernul taie salarii, concediază, ,,promovează” România prin spot-uri de poveste şi taie panglici pe şantierele ţării.

Realitatea este că, ultimele date centralizate la nivelul celei mai mari economii a lumii, SUA, sunt îngrijorătoare! Astfel, numărul de noi locuri de muncă a urcat, în luna mai cu 54.000, mai puţin decât era prognozat. Raportat la numărul americanilor care nu aveau un loc în luna mai, adică 13,9 milioane, cele 54.000 noi locuri de muncă sunt o picătură într-un pahar pe apă. Cam aşa se întâmplă şi în România!

SUA reprezintă un etalon atunci când vorbim despre evoluţia economiei mondiale. Să nu uităm că, declanşarea crizei economice la nivel mondial a avut ca punct zero SUA! Datele centralizate sunt întărite şi de analiştii americani, iar un studiu făcut public recent de think tank-ul Third Wave arată că economia americană este pe punctul de a intra din nou în recesiune, principala cauză fiind o potenţială depăşire a limitei legale de împrumuturi.

Ce înseamnă pentru americani un nou scenariu de recesiune?

Este cât se poate de predictibil şi specialiştii lor discută deschis despre pierderea siguranţei obligaţiunilor de stat, scăderea produsului intern brut, dispariţia a aproximativ 740.000 locuri de muncă, limitarea creditării şi dificultăţi pentru micii întreprinzători.

Din păcate, lipsa unor profesionişti face din Guvernul României o echipă de amatori care vede într-o creştere economică de 1% o rază de soare în condiţiile în care ţara este obligată la returnarea banilor împrumutaţi de la instituţiile financiare internaţionale! Nu avem un plan de stimulare a mediului de afaceri, numărul real de şomeri este în creştere, agricultura este aproape inexistentă ca sistem, iar micii întreprinzători supravieţuiesc de pe o zi pe alta!

România nu a ieşit din recesiune şi se află într-un moment extrem de dificil! Am ajuns să tăiem indemnizaţiile de hrană ale poliţiştilor, o categorie profesională de care depinde siguranţa cetăţeanului din ce în ce mai afectată în perioade de criză! Acestea sunt sursele de venit ale statului român în 2011 – banii de medicamente ai pensionarilor, alocaţiile de hrană ale poliţiştilor, ajutoarele sociale destinate categoriilor defavorizate!?

Economia nu este o joacă! Un simplu calcul greşit poate declanşa un adevărat dezastru pentru generaţii întregi! Nu-i nicio ruşine în a cere ajutor atunci când ,,materia” devine prea grea!

Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 comentarii pe “Atenţie: SUA dau semne de recesiune! DIN NOU!”

  1. Kleshte Says:

    Daca doriti informatii mai amanuntite despre starea economica a SUA le puteti afla de la primarul Liliac din Bod, ca doar se stie ca e prieten bun cu Obama 🙂
    Apropo, chiar nu ne puteti scapa de individul asta?


    • D-l Liliac nu are expertiza necesară unei analize serioase privitoare la economia SUA.
      La alegerile viitoare sper ca d-l Liliac sa rămână o amintire proasta in constiinta cetățenilor din com. Bod


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: