Anunțul CNAS: accesul pacienților în spitale interzis

Anunțul făcut de CNAS privind noile criterii de internare a șocat pe toată lumea prin noua abordare a relației cu pacienții. În loc să se preocupe de crearea unui pachet minim de servicii de care să poată beneficia orice român și care să corespundă contribuției fiecăruia la fondul de sănătate, CNAS vine cu un model ce are la bază principiul selecției naturale.

De asemenea, CNAS ar trebui să se preocupe de reglementarea contribuțiilor de asigurări de sănătate private, precum și relațiile dintre Casă și clinicile și spitalele private. În ultima perioadă, se constată relații privilegiate între CNAS și unele din aceste instituții private în sensul plăților prioritare a serviciilor prestate în dauna spitalelor de stat.

În loc de creare a unui sistem medical eficient, CNAS reduce, prin noua măsură, aproape de zero accesul pacienților la serviciile medicale. După închiderea spitalelor, reducerea numărului de paturi, trecerea de la medicamente de ultimă generație la generice, sunt inventate noi metode de salvare a bugetului de sănătate.

Aceste criterii nu sunt altceva decât o altă modalitate de împărțire a ,,drepturilor fundamentale”. Cei care au pus pe hârtie criteriile uită că în medicină fiecare minut contează, CNAS dă dovadă de cinism considerând că este normal ca o persoană să aștepte acasă, cel puțin cinci zile, cu febră de peste 38 de grade Celsius!

Cred că s-a mers prea departe în ignorarea drepturilor cetățenilor, iar accesul la tratament și servicii medicale nu trebuie considerate ,,elemente adiționale”.

În prezent, România alocă 5,5% din PIB sănătății, cel mai mic procent dintre țările europene după Cipru (5,7%) şi Turcia (6%).

Adevărul este că toate aceste măsuri criminale aplicate în sistemul sanitar țin de proasta gestionare a fondurilor și resurselor umane. Școala românească de medicină este recunoscută la nivel mondial, în timp ce în țară doctorii sunt doar accesorii ale unui sistem gestionat de amatori! Din 2007 până în prezent, au părăsit România peste 8.000 de medici specialiști, plecarea lor fiind cauzată de condițiile de lucru proaste și salarizarea inadecvată!

Și dacă tot nu o să mai fie permis accesul pacienților în spitale, cred că Ministerul va avea suficiente argumente să mai închidă din instituțiile sanitare, să reducă salariile medicilor și să se bucure când pleacă din țară.

Am mai spus-o și o repet, poate va înțelege și actuala guvernare, fără sănătate și învățământ de calitate, viitorul oricărui popor este compromis!

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Semnal de alarma

Etichete: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: