Programul economic USL

În materialul de mai jos aș dori să prezint câteva din cele mai importante linii ale programului economic și principiile după care ne-am ghidat. Înainte de toate, trebuie să precizez că o bună parte din propunerile incluse reprezintă rezultatul discuțiilor cu mediul de afaceri.

Cele trei direcții în jurul cărora s-a construit programul sunt creșterea economică, dezvoltarea și crearea de locuri de muncă. Obiectivul nostru principal este de a oferi cât mai multe oportunități și condiții pentru generarea continuă de locuri de muncă. Considerăm că dacă vor fi luate toate măsurile necesare, până în 2020, România poate ajunge la un număr de 1 milion de locuri de muncă noi.

Printre măsurile de stimulare a creări de locuri de muncă, am inclus în programul nostru: reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, reducerea integrală a plății CAS datorată de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de muncă, zero taxe pentru angajarea în regim part time pentru tinerii sub 25 de ani şi a persoanelor cu vârsta mai mare de 55 de ani. De asemenea, avem în vedere un impozit zero pe dividendele investite în locuri de muncă

Am decis să păstrăm plafonul de 16% și să introducem un impozit în trei trepte pe venitul salarial cu deductibilități fiscale:
–Cota 8% până la 800 lei/lună
–Cota 12% ce depășește 800lei/lună până la 1600 lei/luna
–Cota 16% ce depășește 1600 lei/lună

În ceea ce privește mult discutata problemă a evaziunii fiscale, venim cu o măsură revoluționară și propunem o cotă redusă de TVA la producția de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte și legume-fructe proaspete. Din TVA-ul de 24%, 9% merg către buget și 15% rămân la dispoziția producătorului pentru dezvoltare.

Am ținut să precizez doar câteva din propunerile noastre. Sunt măsuri care nu produc dezechilibre în bugetul de stat. Ele au fost gândite astfel încât să aibă efecte multiplicatoare și să genereze creștere sustenabilă în economie.

Vă invit să analizați întreg programul USL pe adresa: http://www.psd.ro
El este supus dezbaterii publice și îl putem îmbunătăți în funcție de sugestiile primite.

În următoarele zile, voi încerca să răspund tuturor comentariilor, în special cele negative, venite din partea actualilor guvernați, ale mediului de afaceri sau ale dvs, cetățenilor interesați

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 comentarii pe “Programul economic USL”

 1. isarescu Says:

  Doua intrebari as avea:
  1. cum o sa evitati ca firmele sa plafoneze salariile angajatilor la nivelurile cele mai mici posibil ca sa se incadreze in cotele mici, dandu-le restul de bani in mana sau pur si simplu refuzandu-le orice marire de salariu?

  2. de ce era necesara conditia cu 10% angajati sub 25 de ani intr-o firma care vine la o licitatie publica? in primul rand, multe firme sunt straine, deci nu vad cum se aplica, in al doilea rand asa promovati angajarile de beizadele care plimba hartii sau de tineri ieftini tinuti acolo doar ca sa iasa la procent, in dauna unor angajati poate mai competenti, dar discriminati pe un criteriu complet arbitrar de varsta (ex. dai afara unul mai bun care a implinit 26 de ani ca sa angajezi unul de 23-24 de ani mai prost – nici macar de 25 de ani, intrucat conditia cere ca tinerii sub 25 de ani sa aiba deja un stagiu de un an in firma).
  Va multumesc.


  • 1.Este posibil ca unii angajatori sa procedeze in modul prezentat de Dvs. insa, cu cât salariul minim va fi mai mare, cu atât situatiile aratate vor fi mai putine.
   2. Nu va fi o condiție obligatorie ci mai degrabă un avantaj. De altfel sunt unele state din UE care au practicat sau practica aceasta condiție la participarea firmelor la licitații (vezi Spania). Este necesar sa cream condiții pentru angajarea tinerilor din tara si, de ce nu, sa-i aducem acasă pe cei din străinătate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: