Ministerul de Finanțe prins cu minciuna de Eurostat

Comunicatul Eurostat ne arata inca o data ca guvernul Romaniei lucreaza cu doua tipuri de date: unele pentru FMI si unele pentru cetatenii Romaniei. De mintit insa, ne minte pe toti.

De mai multe ori am atras atentia asupra faptului ca datoriile companiilor de stat nu sunt prinse in deficitul bugetar. Dar cum vocea Opozitiei nu conteaza de obicei, sper ca vocea unei institutii europene avizata sa fie luata in serios.

Iata ce efecte poate produce minciuna Guvernului privind raportarea deficitului:
 
1. Daca se confirma ca Romania a avut un deficit mai mare cu peste 0,5% din PIB, inseamna ca Romania nu a respectat tintele convenite cu FMI.
2. Romania isi pierde orice credibilitate pe pieţele externe. Exact acum cand aveam posibilitatea sa ne imprumutam pe aceste piete.
3. Toata credibilitatea cumparata cu banii de la FMI si UE cu 19 mld euro s-a redus la zero.
4. Acest anunt va conduce la pierderea increderii investitorilor straini în economia noastra si la un pret mai mare pentru imprumuturile externe.
5. Va aparea riscul ca orice politica publica propusa in Romania sa nu mai aiba nicio credibilitate, considerandu-se ca nu se bazeaza pe date reale, ci pe date mistificate.
6. Planul de ajustare al Guvernului este un esec. Nu am indeplinit nicio tinta din acordul cu FMI.  Rata inflatiei NU, deficitul bugetar NU, arierate NU etc.

Fata de aceste puncte, este necesar un audit asupra statisticii macroeconomice pentru a scoate la lumina datele corecte privind deficitul si datoria publica. Acest lucru ar trebui facut de expertii Eurostat.

De asemenea, se impune demisia celor implicati in denaturarea acestor statistici si anume: ministrul finantelor si presedintele Institutului National de Statistica.

Reclame
Explore posts in the same categories: Economie

Etichete: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: