BNR a devenit portavocea PD-L-ului

Văzând că niciun cetăţean din România nu crede în ”echipa de specialişti economici pedelişti” de care tot pomeneşte Videanu, PD-L a decis că are nevoie de o portavoce credibilă pentru a-şi mai spăla imaginea. Şi cum singura instituţie în care românii mai au, cât de cât, încredere este BNR, au trimis comandă să li se facă pe voie. Din motive pentru care ar trebuie să dea explicaţii publice, BNR a acceptat să facă această treabă murdară.

Am mai comentat poziţia evazivă şi, uneori, duplicitară a BNR din ultimii doi ani, de când PD-L se află la guvernare. Dl. Mugur Isărescu a avut câteva analize şi previziuni economice şi financiare complet nereuşite în această perioadă. Când ne anunţa că ieşim din criză (coincidenţă! cam în aceaşi perioadă cu Traian Băsescu), când ne anunţa că ţara se află într-o situaţie extrem de grea (coincidenţă! cam în aceaşi perioadă în care urmau reduceri de salarii şi creşteri de preţuri). Între timp, dl. Isărescu şi-a dat seama că îşi pierde prestigiu personal la care a muncit din greu atâţia ani şi a decis să-le permită, ca să nu spun să-şi trimită subalternii să comenteze aprig propunerile partidelor de opoziţie şi să susţină, mai pe faţă, mai voalat, politica pedelistă.

Astfel, dl. Eugen Rădulescu va conduce grupul celor care trebuie să susţină pe faţă şi intens propunerile pedeliste şi să ne convingă de faptul că alte soluţii nu există cu nici un chip. Pensionarii trebuie să îngheţe de frig în case, să trăiască doar cu o felie de pâine pe zi, angajaţii trebuie să spună mersi că mai primesc şi cei 400-500 lei salariu în loc să fie daţi afară, IMM-urile să cerşească la băncile private credite cu dobânzi exorbitante etc.

Vă aduc aminte că dl. Rădulescu este cel care, prin iunie, ne anunţa că euro va ajunge la 6 lei generând panică în rândul populaţiei şi semne de întrebare în rândul investitorilor. La momentul respectiv, BNR s-a dezis de această previziune, dl. Vasilescu a declarat candid că Eugen Rădulescu a vorbit în nume personal şi nu de director BNR. Ca şi cum ar fi interesat pe cineva ce are de spus individul Eugen Rădulescu, în particular. Situaţie jenantă!

Între timp, dl. Rădulescu comentează pentru Evenimentul Zilei temele economice şi financiare din România. Suprinzător însă nu se ocupă de măsurile luate sau, mai bine zis, neluate de guvernul actual. Dumnealui critică propunerile opoziţiei şi nu oricum, ci cu tentă politică – http://www.evz.ro/detalii/stiri/eugen-radulescu-incremenirea-in-proiect-909762.html.
Şi nu face acest lucru în nume personal, ci în calitate de economist BNR.

În ultimul material vorbeşte de programul economic al PSD (ne promite chiar o serie de analize – suntem măguliţi de interesul acordat!!). Dacă de la dl. Videanu nu mă aşteptam la chestiuni de profunzime economică în criticile sale, de la un economist BNR mă aşteptam să ne lase mască prin argumente susţinute, date de impact, statistici etc. Nici gând, dl. Rădulescu încearcă, prin comparaţii fără relevanţă pentru România, să arate că propunerile PSD nu sunt bune. Discurs populist.
În alt articol, ne prezintă cât de rău ar fi pentru România să scadă TVA-ul la alimentele de bază – http://www.evz.ro/detalii/stiri/drumul-spre-iad-e-pavat-cu-bune-intentii-909913.html.
Deşi acest lucru înseamnă pentru stat un efort de 0,5-0,7% din PIB.
Ceea ce lipseşte din materialele dlui. Rădulescu sunt propuneri realiste pentru ca România să iasă din această situaţie fără ca românii să suporte lipsuri acute.

În ritmul acesta al comentariilor şi apartenenţelor politice, mă aştept ca economiştii BNR să plece de la BNR şi să anunţe că îşi fac partid politic care, evident, va fi: independent, fără nicio legătură cu PD-L etc.

Lasând ironiile, sper ca BNR să-şi schimbe poziţia şi să renunţe la a mai face politică. În acest moment, România are nevoie de soluţii concrete din partea unor specialişti ca dl. Mugur Isărescu.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Semnal de alarma

Etichete: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “BNR a devenit portavocea PD-L-ului”

  1. PANI HACITIN Says:

    Ce importanta are faptul ca rezervistii contesta o lege aberanta, ca guvernul nu respecta o hotarire judecatoreasca……, ca tara este guvernata dupa ureche, ca marirea TVA nu a adus efectul scontat, ca Basescu este huiduit, ca imnul nu este respectat(la asa imn care da desteptarea de 21 de ani!!!!)….. Fratilor Romania mai are ceva economie sau este o placa turnanta pentru cartelurile drogurilor?
    Nu va mai chinuiti, America si Rusia au fost totdeauna in rezonanta privind sferele de influenta. Axa Wshington, Londra, Bucuresti este doar in mintea bolnava a marinarului. Romania este un stat izolat in condus de o putere totalitara.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: