Parlamentarii “yes man”

Ceea ce s-a întâmplat ieri în plenul Camerei Deputaţilor demonstrează faptul că PD-L este un partid care răspunde la comanda „şefului”. Din păcate, se pare că actuala putere poate face lucruri bune numai din greşeală. Dar cum PD-L nu doreşte să facă lucruri bune, se va da peste cap pentru a schimba binele în rău.

Reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază este o măsură pe care PSD a susţinut-o încă din 2009, de când era la guvernare. În situaţia dată, românii au nevoie ca, cel puţin, alimentele de bază să fie accesibile, să nu simtă că se umilesc pentru ele. De asemenea, este şi o modalitate de menţinere a consumului intern şi de sprijinire a producătorilor autohtoni. Mai mult, în condiţiile în care TVA-ul, pe ansamblu, a fost majorat, salariile au fost reduse, pensiile îngheţate, decizia luată ieri poate fi suportată de către bugetul de stat, efortul fiind doar de 0,5-0,7% din PIB.

În privinţa neimpozitării pensiilor sub 2.000 lei, este un ajutor nesperat. Din nefericire, zicala „bucuria nu ţine mult” se confirmă cu această ocazie.
Dincolo de faptul că este o „eroare legislativă”, cum spune PD-L-ul, votarea în masă precum la „Marea Adunare Naţională”, arată dezinteresul parlamentarilor PD-L referitor la ceea ce se întâmplă în Parlament.

Cred că, din acest moment, este clar pentru toată lumea, că parlamentarii puterii doar fac figuraţie şi răspund „yes” la comandă.

Furtul Robertei Anastase de luna trecută, greşeala de ieri, ne arată faptul că PD-L-ul a ajuns la nivelul la care nu mai are nicio jenă „să se joace” cu legea după bunul plac.

Ce înţelege opoziţia din acest lucru? Că trebuie să recurgă la tot felul de măsuri de disimulare, de distragere a atenţiei, pentru a putea face bine.
Cu aceste ultimele incidente, instituţiile statului au ajuns la cel mai scăzut nivel de încredere. Nu putem cere românilor se aibă încredere într-un Parlament în care cei numiţi, prin vot uninominal, răspund la comanda partidului.

Pe de altă parte, ne facem de râs ca ţară la nivel internaţional. Dacă miniştrii guvernului Boc, ministrul Finanţelor, votează în Parlament fără să aibă habar de efectele deciziei lor, este evident că România se află în derivă din toate punctele de vedere. Nu avem guvern funcţional. Nu avem Parlament funcţional. Avem doar un partid şi un preşedinte care conduc după bunul plac. De multe ori, împotriva legii.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Politică

Etichete: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 comentarii pe “Parlamentarii “yes man””

  1. anonimus Says:

    nu am inteles bine… cine sunt „yesmes”? parlamentarii puterii sau cei ai opozitiei? 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: