Guvernul sărăciei – 10 milioane de români nu au apă curentă

Ultimele evenimente sociale ne-au arată clar faptul că românii nu mai pot suporta condiţiile de austeritate impuse de guvernul Boc. Aşa cum am mai spus de multe ori, actuala putere a luat cele mai dure măsuri împotriva propriilor cetăţeni, dintre toate ţările europene lovite de criza economică. Impactul împrumuturilor de FMI nu se vede, ba din contră, pe termen lung populaţia va fi nevoită să suporte lipsuri majore pentru a acoperi aceste datorii.

Conform studiilor europene, românul trăieşte cel mai prost din UE, de câte trei ori mai prost decât alte ţări vecine, ca să nu mai vorbim că avem un nivel de trai de 10 ori mai prost decât al ţărilor nordice. Raportul dintre veniturile băneşti realizate de cei mai bogaţi 10% şi cei mai săraci 10% din România reprezintă 7 la 1, cifră fără precedent în rândul ţărilor din UE, adepte ale modelului social european.

Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice ne spune că, anul trecut, am ajuns la un număr de peste 10.000.000 de români care nu au apă curentă şi grup sanitar propriu. 2,4 milioane de gospodării nu îşi acoperă nici măcar nevoile de subzistenţă. Mai jos aveţi câteva date concrete care pot explica, în parte, comportamentul cetăţenilor care protestează. E
valuarea calităţii vieţii în funcţie de cei trei ”C” căldură, concedii, carne:
– 1.850.000 de familii nu şi-au permis să menţină o temperatură adecvată în locuinţă;
– 5.560.000 de familii nu şi-au permis o săptămână de vacanţă în anul 2008;
– 1.465.000 de familii nu îşi permit să consume carne sau peşte la două zile.

Bancă Mondială face şi un portret-robot al românului aflat în pragul sărăciei. Acesta face parte din familiile cu mai mulţi copii (60% dintre ele trăiesc cu mai puţin de 8.3 ron/zi/persoană). Este copil sau tânăr (în rândul acestor categorii, rata sărăciei este de două ori mai mare). Locuieşte în zonele rurale sau în oraşele mici, în regiunile Sud-Vest, Sud, Sud-Est şi Nord-Est (în care sunt trei sferturi din populaţia săracă din România).

Date precum faptul că 50% din copiii sub 5 ani din România suferă de anemie în România secolului XXI din cauza lipsei de hrană, te fac să te întrebi cum de nu sunt străzile pline de protestatari.

Toate aceste date, adunate de colegii mei de la PSD, sunt convins că le au şi miniştrii cabinetului Boc. Şi totuşi pot sta liniştiţi, nu îi vedem bătându-şi capul cu soluţii toată ziua. Pe de altă parte, îi vedem, toată ziua, arătându-şi indignarea faţă de oricine le atrage atenţia – pensionari, medici, profesori, poliţişti, opoziţie, presă etc.

În mintea lor diabolică însă, sunt sigur că se bucură şi, poate chiar se miră că nu are nimeni puterea să-i impiedice să vină în fiecare zi la birou, pe funcţii plătite de majoritatea românilor. Aceşti oameni ignoră nu numai legea, dar şi bunul-simţ omenesc. Pe lângă lipsa calităţilor profesionale pentru care, teoretic, ocupă anumite funcţii, sunt lipsiţi şi de cele umane – compasiunea şi repsectul faţă de cei de lângă ei.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Semnal de alarma

Etichete: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Guvernul sărăciei – 10 milioane de români nu au apă curentă”

  1. Je Says:

    Bag de seama ca avem de-a face cu un guvern optimist deoarece ei nu vad si nu aud ca sanatatea e nesanatoasa, ca invatamantul e repetent, ca oamenii de rand sau oamenii legii impreuna cu sindicatele ies fericiti in strada sa aplaude guvernul…dar care guvern, acesta e invizibil sau mai bine zis cred ca e mort in urma razboiului cu criza!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: