Liberalii au idei psd-iste

Încă de acum două luni am spus că PNL nu s-ar da în lături să intre la guvernare dacă obţine ceea ce îşi doreşte. Dovadă stau declaraţiile oscilante ale dlui. Antonescu şi ale altor membri din conducerea partidului care azi exclud orice guvernare alături de PDL, mâine vor şi cu PDL, numai dacă dl. Antonescu e prim-ministru, poimâine vor cu PSD etc.

Să fim sinceri, obiectivul oricărui partid este de a ajunge la guvernare. Dacă PSD a declarat mereu că va intra la guvernare numai în urma unor alegeri, prin voinţa cetăţenilor, PNL-ul nu ştie exact de ce vrea acest lucru. Sau nu poate spune public de ce.

Până una alta, PNL se pregăteşte intens de campanie. Au instalat corturi în mai multe locuri din Bucureşti în care îşi prezintă măsurile de relansare economică. Uitând că o bună parte din situaţia în care ne aflăm azi este cauzată de proasta guvernare liberală din 2008, când „au reuşit” să cheltuie sume exorbitante lăsând un deficit uriaş pentru o ţară aflată pe creştere economică, liberalii se laudă acum că ştiu să facă economie.

Surpriza cea mare a venit când am citit măsurile „liberale”. Majoritatea sunt de „origine” psd-istă, majoritatea anunţate de PSD încă de la începutul anului trecut, de când au apărut primele efecte serioase ale crizei în România. Din cele 22 de măsuri prezentate de PNL, 10 aparţin PSD.

Iata mai jos lista propunerilor social-democrate, pe care liberalii le susţin. Şi problema nu este că le susţin, ci că şi le asuma, ca şi cum ar fi propriile idei.

Stimularea mediului privat
1. Anularea impozitului minim
2. Reducerea TVA pentru construcţiile şi tranzacţiile de locuinţe noi la 5%, pentru stimularea construcţiei şi pieţei imobiliare.
3. Reducerea integrală a cotelor de contribuţii sociale pentru angajatorii care creează locuri de muncă şi angajează persoane aflate de peste 3 luni în şomaj.
4. Capitalizarea CEC şi a Fondului Naţionl pentru IMM
5. Relansarea şi promovarea exporturilor:
a. Capitalizarea Eximbank
b. Diversificarea instrumentelor de asigurare şi garantare a operaţiunilor de export.
6. Creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene.

Reforma fiscală
1. Reducerea cu 50% a cheltuielilor prevăzute în legea bugetară
2. Stimularea comportamentului fiscal responsabil al cetăţenilor. Instituirea unor deduceri la impozitul pe venit, pe baza bonurilor fiscale, pentru persoanele fizice. Efect-reducerea eveziunii fiscale.
3. Introducerea unor bonificaţii de 5% din valoarea obigaţiilor fiscale pentru contribuabilii care îşi plătesc taxele la timp.
4. Reforma structurilor de control şi inspecţie fiscală din subordinea ANAF prin unificarea într-o singură structură de control antifraudă.
5. Utilizarea unor echipe internaţionale, specializate în control vamal în zonele de risc dela frontiera cu ţări nemembre ale UE.

Prin astfel de acţiuni nu vom putea ajunge niciodată la o colaborare onestă între cele două partide în vederea stabilirii unui program comun de guvernare.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Politică

Etichete: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: