PSD Braşov către parlamentarii braşoveni: „Fiţi alături de români! Opriţi genocidul social!”

           Braşovul are peste 20.000 de şomeri, aproape 10% din cetăţeni. Guvernul a tăiat subvenţiile pentru căldură. Primăria a anunţat tăierea gratuităţilor pe mijloacele de transport în comun. Preţurile la produsele alimentare şi la medicamente vor creşte. Oamenii sunt în pragul sărăciei şi al disperării. Din aceste motive nu credem că paralmentarii, indiferent de partid, votaţi nominal de alegători, pot sta liniştiţi şi cu conştiinţa împăcată. Votul împotriva moţiunii şi pentru tăierea salariilor şi pensiilor înseamnă trădare faţă de alegători.

            Dragi colegi parlamentari, nu uitaţi că braşovenii v-au ales pentru a le apăra interesele. Prima datorie este faţă de ei, nu faţă de partid! Vă cerem să fiţi alături de noi pentru a opri cea mai mare nedreptate din ultimii 20 de ani! Ascultaţi vocea poporului, nu pe cea a partidului!

            Moţiunea şi propuneriile din ea au fost elaborate împreună cu sindicatele şi cu reprezentanţii celorlalte partide din opoziţie. Votând moţiunea, nu votaţi PSD, ci susţineţi dorinţele a milioane de români.

          Tăierile de pensii şi salarii, lipsa medicamentelor gratuite şi compensate, eliminarea subvenţiei pentru încălzire, dar şi inexistenţa unor măsuri concrete de relansare economică sunt măsura unui guvern de dreapta incapabil să scoată ţara din criză. Guvernul Boc, la îndemnul preşedintelui Traian Băsescu, a decis să adâncească prăpastia între păturile sociale şi să-i transforme pe cei săraci în şi mai săraci, iar pe cei bogaţi în şi mai bogaţi. În timp ce privilegiaţii sistemului Băsescu – Boc nu au de suferit de pe urma aşa numitelor măsuri anticriză, pensionarii, profesorii, medicii, muncitorii, şomerii, studenţii, elevii şi mulţi alţii sunt obligaţi să se sacrifice fără nici o perspectivă.

           Ceea ce face acum Guvernul Boc echivalează cu un genocid. Tandemul Băsescu – Boc poate fi acuzat cu uşurinţă de subminarea economiei naţionale şi de încălcarea flagrantă a Consituţiei care garantează dreptul la un trai decent pentru fiecare cetăţean al acestei ţări. Nicio ţară din Europa nu a luat măsuri atât de drastice împotriva propriilor cetăţeni. O parte dintre dvs. au înţeles că nu pot fi părtaşi la această acţiune politică şi au avut tăria să spună pe faţă că sunt solidari cu cei care i-au votat. 

            Cerem parlamentarilor PDL, UNPR şi UDMR de Braşov să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susţinută de PNL. În cazul în care vor vota pentru tăierea pensiilor şi salariilor, vor avea obligaţia să le explice braşovenilor de ce au ales să susţină un guvern care este împotriva oamenilor, a celor mulţi.

            Dragi colegi, aveţi deminitatea şi tăria de a vă asuma rolul de reprezentat al poporului şi de a lupta pentru drepturile lui! Fiţi alături de români şi opriţi genocidul social!

Reclame
Explore posts in the same categories: Brasov

Etichete: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: